Liga I Futsal Fortuna programează miercuri, 23 martie 2022, primele meciuri ale play-off-ului. Fruntașele Autobergamo Deva și CS United Galați, care au încheiat sezonul regular pe primele două poziții, sunt scutite de emoții în această fază a competiției.

Cele două mari rivale, care s-au războit în prima zi a săptămânii în finala Cupei României, vor aștepta cuminți disputele din play-off pentru a-și afla adversarele din penultimul act.

În prima partidă a play-off-ului Ligi I se vor confrunta formațiile Luceafărul Buzău și FK Odorheiu Secuiesc, ocupantele locurilor 3, respectiv 6 la finalul sezonului regular. Cele două formații s-au întâlnit în acest sezon de trei ori. FK Odorheiu Secuiesc s-a impus de fiecare dată:

4-1, în deplasare, în etapa a III-a

3-2, pe teren propriu, în etapa a X-a

6-5, pe teren propriu, în etapa a I-a a Turului suplimentar

În semifinale, câștigătoarea din această confruntare va da piept cu CS United Galați.

Meciurile din play-off se vor disputa după regula „cel mai bun din trei jocuri”, cu prima partidă pe terenul echipei clasată superior la finalul Turului suplimentar.

Cel de-al doilea episod al duelului dintre Luceafărul Buzău și FK odorheiu Secuiesc se va juca în Harghita, duminică, 27 martie. În caz de egalitate după primele două meciuri se va juca un al treilea meci, decisiv.

Aceleași reguli sunt valabile și pentru confruntarea dintre Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști și CFR Timișoara, învingătoarea urmând să dea piept în semifinale cu Autobergamo Deva. După două săptămâni de absență de la echipă, Robert Lupu, care în tot acest timp a condus naționala U19 a României în lupta victorioasă pentru calificarea la Campionatul European din acest an, s-a întors și dorește să califice CFR Timișoara în semifinalele Ligii I.

Gruparea bănățeană a învins în toate cele trei confruntări din acest sezon:

4-2, în deplasare, în etapa a VI-a

4-1, pe teren propriu, în etapa a XII-a

4-2, pe teren propriu, în etapa a I-a a Turului suplimentar

Play-off Liga I Fortuna, etapa I:

Luceafărul Buzău – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău, ora 18:30
Arbitri: Boharu Predescu Ionel (Buftea), Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni) – Hornet Andrei (Brăila)
Observator: Captan Sebastian (Galați)

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CFR Timișoara, Sala Sporturilor – Focșani, ora 18:45, în direct la Digi Sport 3
Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras; Szabo Attila (toți trei din Odorheiu Secuiesc)
Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

Articol de Adi Dobre