Sursă foto: Facebook ACS Fortuna Becicherec' Feminin

În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 29 aprilie 2021 s-au aprobat datele de start pentru ligile de junioare U15 și U17.

Competițiile se vor desfășura într-un format restrâns, un singur tur urmat de fazele finale. Campionatul Național U15 debutează pe 21 mai, în timp ce U17 va începe pe 8 iunie.

Intră în competiție echipele cluburilor din Liga 1 masculin

Începând cu acest sezon, cluburile de Liga 1 de fotbal masculin vor participa în Campionatul Național de Junioare U15 cu o echipă de fete. La această categorie de vârstă, durata unui meci este de 70 min (35 minute/repriză + 15 minute pauză) și se joacă în format 11 v 11.

În actuala ediție de campionat participă 31 de echipe, dintre care 16 cluburi cu reprezentante în Liga 1 Masculin. Din cele 16 echipe, doar 5 au apelat la protocoale de colaborare cu alte echipe de fotbal feminin (FC Viitorul Constanța, FCSB, CFR 1907 Cluj, Chindia Târgoviște și Politehnica Iași), celelalte 11 optând pentru varianta de a-și forma propria secție de fotbal feminin în cadrul clubului.

FORMAT COMPETIȚIONAL

I. Faza grupelor: se joacă fiecare cu fiecare în serie, gazda fiind desemnată prin tragere la sorți. Se joacă un singur tur, câștigătoarele seriilor + cel mai bun loc 2 urmând a se califica în faza finală.

Criterii de departajare:
– numărul de puncte
– golaverajul
– golurile marcate în deplasare
– golurile marcate acasă
– cartonașe roșii/galbene

II. Turneul final: Cele 8 echipe calificate în faza semifinalelor vor fi împărțite în două grupe a câte 4 echipe. Se joacă fiecare cu fiecare, echipele clasate pe primul loc urmând a disputa finala campionatului.

Campionatul Național de junioare U17

În actuala ediție de campionat participă 27 de echipe! Durata unei partide la această categorie de vârstă este de 80 minute (40 minute/repriză + 15 minute pauză) și se joacă în format 11 v 11.

FORMAT COMPETIȚIONAL

I. Faza grupelor: se joacă fiecare cu fiecare în serie, gazda fiind desemnată prin tragere la sorți. Se joacă un singur tur, câștigătoarele seriilor urmând a se califica în faza finală.

II. Turneul final: cele șase echipe calificate vor fi împărțite în două grupe a câte 3 echipe, joacă fiecare cu fiecare. Primele clasate în cele două grupe dispută finala campionatului.

REGULAMENT CAMPIONAT NAȚIONAL U15
REGULAMENT CAMPIONAT NAȚIONAL U17