Prin parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, Federația Română de Fotbal sprijină implementarea Agendei 2030. Unul dintre punctele de pe agendă (obiectivul #5) este cel al egalității de gen.

Egalitatea de gen este un pilon esențial al valorilor noastre, iar succesul nostru se datorează în parte eforturilor colective ale tuturor celor care cred în potențialul femeilor în sport și în leadership.

Angajamentul FRF pentru promovarea egalității de gen și pentru susținerea femeilor în sport și în roluri de conducere se vede în contribuția semnificativă pe care acestea o au în conducerea organizației. Ele ocupă poziții cheie în dezvoltarea fotbalului românesc, luând decizii importante și contribuind la creșterea calității acestui sport.

Încurajăm fetele și femeile din întreaga țară să-și urmeze visele, să-și dezvolte abilitățile și să știe că nu există limite în ceea ce pot realiza. FRF va continua să fie un model și un promotor activ al egalității de gen în fotbal și în societate.

Prin parteneriatul nostru cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, reafirmăm că FRF se implică activ in realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în România. Spoturile publicitare ale Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă vor fi proiectate pe ecranele Stadionului Arcul de Triumf la meciul dintre naționala feminină a României și echipa Finlandei, care se va juca în cadrul UEFA Women’s Nations League.

Agenda 2030 cuprinde cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), reunite informal şi sub denumirea de Obiective Globale. Prin intermediul Obiectivelor Globale, se stabileşte o agendă de acţiune ambiţioasă pentru următorii 15 ani în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030.