FOTO: Gábos Albin

Liga I la futsal și-a stabilit finalistele ediției 2018-2019! Acestea sunt Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați, cele mai bune echipe din futsalul românesc și la sfârșitul sezonului regular, când au încheiat, în această ordine, pe primele două locuri.

United și-a asigurat prezența în finală încă de acum o săptămână, după meciul câștigat pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-2. La finalul acelei partide, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei, declara: „Am avut emoții, am fost puțin stresați, dar totul e bine când se termină cu bine. Mă bucur că United va juca finala Ligii I. Sunt mândru de această echipă, sunt mândru de publicul gălățean, care ne-a încurajat necondiționat pe toată durata sezonului”.

În aceste condiții, confruntarea de la Deva cu Autobergamo nu va mai avea nicio miză și niciun fel de implicații în ceea ce privește ierarhia în Grupa 2 a play-off-ului. Pentru CS United Galați finala din acest an va fi a treia consecutivă! În urmă cu două sezoane, United pierdea, la capătul celei mai disputate finale din istorie, în fața echipei Autobergamo Deva, la care Florin Ignat era antrenor-jucător!

Urmând exemplul echipei United Galați, Imperial WET Miercurea Ciuc și-a asigurat calificarea în finală tot înaintea ultimei etape a play-off-ului. Harghitenii s-au impus aseară pe terenul celui mai tare adversar din grupa sa, Dunărea Călărași, scor 4-3. Meciul a fost unul foarte disputat și de mare calitate.

La al doilea an în Liga I, Imperial WET reușește marea performanță de a se califica în finala campionatului! Fostul mare internațional Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET, bifează o nouă finală ca antrenor după o pauză de trei ani. În 2016, Gherman cucerea titlul cu City’US Târgu Mureș.

Sunt foarte fericit, cu toții suntem mândri de această primă performanță. Spun primă performanță pentru că mai avem finala, care se anunță foarte dificilă. Vreau să-i felicit pe băieți pentru tot ceea ce au arătat în acest an competițional. A fost greu, dar frumos. Am început timid sezonul, cu doar trei puncte în primele trei etape, nimeni nu ne dădea vreo șansă, dar, iată, am reușit. Cel mai important merit îl are, fără îndoială, Walter Gorbe, finanțatorul echipei noastre, cel care a crezut în acest proiect și le-a creat băieților, nouă tuturor, cele mai bune condiții pentru a face performanță”, a declarat Cosmin Gherman.

Clasament – Grupa 1
Imperial WET 12 puncte
Dunărea 4 puncte
Informatica 0 puncte

Rezultate
Dunărea – Informatica 3-1 (2-0)
Imperial WET – Dunărea Călărași 5-2 (2-1)
Informatica Timișoara – Imperial WET Miercurea Ciuc 1-5 (0-3)
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași 0-4 (0-3)
Futsal Club Dunărea Călărași – Imperial Wet Miercurea Ciuc 3-4 (2-2)

Etapa a 6-a:
vineri, 3 mai, ora 13.00
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara

Clasament – Grupa 2
CS United 12 puncte
Autobergamo 4 puncte
FK Odorheiu Secuiesc 0 puncte

Rezultate:
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi 2-5 (0-1)
Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 6-1 (2-1)
CS United Galați – Autobergamo Deva 2-1 (1-1)
CS United – FK Odorheiu Secuiesc 6-2 (3-2)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 5-5 (2-1)

Etapa a 6-a:
vineri, 3 mai. ora 13.00

Autobergamo Deva – CS United Galaţi

ARTICOL DE ADI DOBRE