În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – Președinte FRF, Gino Iorgulescu — Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga — Vicepreședinte FRF, hotărăște:

– Având în vedere prevederile art. 38 alin 5 teza a III-a din ROAF și în temeiul avizelor favorabile emise de Departamentele Competiții, Financiar și Juridic ale FRF aprobă cererea de înscriere și participarea în competițiile naționale de juniori U19 și U17 a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș.

– Aprobă ca Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2019-2020, sub denumirea mărcii F.C. Farul Constanța 1920.

– În temeiul art. 4 bis din ROAF, aprobă contractul de asociere dintre cluburile: Asociația Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria (club participant în Liga 3) și Liceul cu Program Sportiv Bistrița (club cu activitate de copii și juniori).

– Aprobă schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

– Aprobă Referatul Managerului Departamentului Competiții al FRF cu privire la retragerea din Campionatul Național Liga 2 a clubului ACS Luceafărul Oradea și pe cale de consecință dispune:
• Ia act de retragerea clubului ACS Luceafărul Oradea din Campionatul Național Liga 2, ediția 2019/2020.
• Aprobă completarea locului vacant din Liga 2 astfel creat cu clubul Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu (fost ACS Energeticianul) cu obligativitatea acestuia de a prelua programul competițional al clubului retras din competiție.
• Aprobă înscrierea în Liga 3, ediția 2019/2020, a clubului ACS Luceafărul Oradea.

– Aprobă referatul Managerului Departamentului Competiții al FRF și prin urmare dispune:
• Aprobă organizarea și repartizarea echipelor pentru competițiile Liga Elitelor U19 și Liga Elitelor U17
• Aprobă organizarea și repartizarea echipelor pentru competițiile Campionatul Național U17 și Campionatul Național U19.
• Aprobă organizarea și repartizarea echipelor pentru competiția Liga Elitelor U16.

– Aprobă afilierea provizorie a cluburilor cu activitate exclusivă de juniori menționate în Raportul Departamentului Licențe și Afilieri din 30 iulie 2019.

– Ia act de dezafilierea definitivă de drept a cluburilor cu activitate exclusivă de juniori care nu s-au înscris în competițiile organizate de FRF în sezonul 2019/2020.

– Aprobă referatul Președintelui Comisiei de fotbal feminin cu privire la modificările art. 32 alin. 5 și 38 alin. 1.1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

În conformitate cu articolele 32 alin. 5 și 38 alin. 1.1, toate cluburile de fotbal feminin care au depus cerere de înscriere în competiții vor respecta următoarele:

  • Toate cluburile înscrise vor transmite lista de jucătoare (14 jucătoare pentru senioare și 14 pentru junioare U15) conform art. 32 până în data de 18 august, ora 12:00.
  • Rezultatele testelor pentru jucătoarele cluburilor nou înscrise în competiție și care au depus cerere de afiliere vor trebui depuse în original până la data de 18 august 2019. Tabelele cu rezultatele vor trebui să aibă avizul referentului zonal din județul unde clubul are sediul social.