Foto: FCPetrolul.ro

Sezonul 2020-2021 al eşalonului secund a ajuns la final după disputarea ultimei etape a play-off-ului şi va fi urmat de barajele de promovare în Liga 1, în care CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi vor da piept cu AFC Hermannstadt, respectiv FC Voluntari.

Chiar dacă echipa sa din acest sezon, Comuna Recea, a retrogradat, iar el nu a mai jucat de o lună, Marius Coman a fost cel mai bun marcator din actuala ediţie a eşalonului secund. Autor a 15 goluri, dintre care patru de la punctul cu var, atacantul împrumutat de maramureşeni de la U Cluj a ajuns la un acord cu clubul FC Petrolul Ploieşti, pentru care va evolua începând din sezonul viitor.

Pe lângă Marius Coman, ploieştenii au anunţat că au mai ajuns la un acord şi cu Darius Buia, cel care în sezonul curent a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

U Craiova 1948 SA a primit trofeul de campioană

Ultimul meci pe teren propriu al celor de la U Craiova 1948 SA a adus cu el şi premierea grupării oltene pentru câştigarea play-off-ului. Secretarul general adjunct al FRF, Gabi Bodescu, a condus festivitatea de decernare a trofeului de campioană şi a medaliilor aferente.

Pentru Eugen Trică, antrenorul celor de la U Craiova 1948 SA, meciul de duminică a fost ultimul pe banca tehnică a echipei, contractul său nemaifiind prelungit, la fel ca şi în cazul antrenorului secund Ovidiu Dănănae, dar şi al mai multor jucători.

Oltenii au terminat play-off-ul cu un avans de cinci puncte faţă de ocupanta locului secund, Fotbal Club Rapid şi au avut cea mai bună apărare din play-off, cu doar şapte goluri primite. Golgheterul echipei a fost Claudiu Bălan, care a marcat de 11 ori, trei din reuşite fiind bifate de la punctul cu var.

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ