Un nou arbitru român delegat în competițiile europene. Ieșeanul Vlad Ciobanu va arbitra meciuri din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League.

La partidele din faza grupelor principale a UEFA Fusal Champions League, care vor avea la mijlocul pe parcursul săptămânii viitoare, în perioada 25-29 octombrie, a fost delegat și arbitrul internațional Vlad Ciobanu. Ecusonul FIFA din Iași va arbitra meciuri din cadrul Grupei a VI-a din care fac parte campioanele Poloniei (Piast Gliwice), Belarusului (Stalitsa Minsk), Danemarcei (JB Futsal Gentofte) și Kosovo (FC Liqeni).

Pentru aceste jocuri, observator pentru arbitri va fi Antonio Jose Fernandes Cardoso (Portugalia), iar delegat de joc din partea forului continental va fi Ferenc Ragadics (Ungaria). Meciurile se vor disputa în perioada 25-28 octombrie, în sala Youth Palace din Priștina (Kosovo).

Numai prima echipă clasificată din această grupă va merge în etapa următoare a competiției. În total, la startul grupelor principale vor participa 32 de echipe, repartizate în 8 grupe. Pentru grupa de elită se vor califică 16 echipe. Tot în această toamnă, o brigadă românească formată din ieșenii Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc și piteșeteanul Liviu Chița au oficiat în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2024, la jocul Norvegia – Serbia (2-4).

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)