Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui sâmbătă și duminică „dubla” dintre Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști și CFF Clujana Cluj, în urma căreia va fi decisă echipa care va completa tabloul Ligii I la futsal în sezonul 2021-2022.

Meciurile sunt programate de la ora 16.00 și vor fi transmise în direct la PRO X.

Florin Chelaru: „Ne dorim să continuăm în Liga I”

Înființată anul trecut, echipa Sportul Ciorăști este pregătită să dea lovitura și să promoveze pe prima scenă a futsalului românesc după doar un sezon în liga secundă. Formația vrânceană s-a impus în Seria 1 Est, din care au mai făcut parte Fortius 2014 Buzău, Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamț și ACS Futsal Poli Iași, iar la turneul final al Ligii a II-a a încheiat pe locul doi după CFR Timișoara, care a promovat direct în Liga I.

CFF Clujana Cluj este una dintre cele mai longevive echipe din futsalul românesc. „În 16 ani am jucat o singură dată în Liga a II-a. Și atunci, după retrogradare, echipa a reacționat prompt și a promovat anul următor”, a ținut să precizeze Florin Chelaru, președintele echipei Clujana Cluj. Echipa pregătită de tandemul Tamas Miklos – Florin Pavel a încheiat pe ultimul loc atât sezonul regular, cât și play-out-ul Ligii I. „Cred că experiența va reprezenta principalul nostru atu în disputa cu Sportul Ciorăști, o echipă despre care nu știm foarte multe. Din acest motiv înclin să cred că avem 51 la sută șanse de a juca și la anul în Liga I. Din păcate ne vor lipsi trei jucători, dintre care unul foarte important. E vorba despre Vasile Telecan. Nu va fi ușor, asta este clar, dar ne dorim să continuăm. Ne dorim pentru că am avut un an infernal, cel mai greu din existența noastră. Pandemia ne-a afectat întreaga activitatea. Sper să câștigăm”, a spus Florin Chelaru.

„Suntem hotărâți să ne batem pentru promovare”

Pentru locuitorii comunei vrâncene Ciorăști, prezența la baraj a echipei Sportul reprezintă un eveniment deosebit. „Orice noutate e viu discutată de oamenii din comuna noastră, care numără 2.800 de locuitori. Așa că și acest subiect a dezbătut de oamenii din comună, care așteaptă cu sufletul la gură cele două meciuri din week-end. Suntem hotărâți să ne batem pentru promovare. Ar fi un eveniment important atât pentru noi, cât și pentru județul Vrancea. Prezența la baraj arată că ceea ce am început anul trecut a fost făcut bine până acum, că investiția a meritat, pentru că și sportul, futsalul în cazul de față reprezintă o investiție”, a declarat Nicolae Gabriel Brăicău, primarul comunei Ciorăști.

„O promovare ar fi cireașa de pe tort, după un sezon fantastic, început, culmea, cu o înfrângere! Atuurile noastre în disputa cu cei de la Clujana, un adversar mult mai experimentat, sunt ambiția și determinarea, care uneori bat talentul. Nu e deajuns să fii talentat, e nevoie și de muncă, ambiție, determinare. Sper să fie o promovare istorică pentru comuna Ciorăști și pentru județul Vrancea”, a spus George Ioniță, antrenorul principal al echipei Sportul Ciorăști.

Iată programul dublei de baraj de la Odorheiu Secuiesc:

Sâmbătă, 10 aprilie, ora 16:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CFF Clujana Cluj

Duminică, 11 aprilie, ora 16.00
CFF Clujana Cluj – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Articol de Adi Dobre