Naționala de futsal a României își continuă campania de calificare la FIFA Futsal World Cup 2024. După „dubla” din această lună cu Azerbaidjan (3-1 la Buzău) și Kazahstan (3-4 la Almatî), tricolorii au în față două confruntări cu Țările de Jos (6 octombrie la Pitești și 10 octombrie la Almere).

România se află pe locul secund în Grupa A a Elite Round-ului calificărilor pentru Cupa Mondială, cu trei puntce, după Kazahstan, care are maximum de puncte.

Câștigătoarele celor cinci grupe din Elite Round se vor califica la competiția ce va fi găzduită de Uzbekistan în perioada 14 septembrie – 6 octombrie 2024. Cele mai bune patru locuri 2 vor disputa play-off pentru ultimele două bilete pe care Europa le mai are la dispoziție!

Selecționerul Endre Kacsó a sunat adunarea pentru sâmbătă, 30 septembrie. Din lotul României face parte și Sávio Valadares, care revine astfel la echipa națională după o lungă perioadă în care a fost accidentat.

Sávio s-a întors în această vară, după trei ani și jumătate, în Liga 1 Futsal Fortuna, unde a semnat cu CSM Deva. La începutul acestei săptămâni, el s-a numărat printre protagoniștii derby-ului CSM Deva – United Galați, scor 4-4.

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Iată programul naționalei României:

  • 30 septembrie: reunirea lotului
  • 6 octombrie: România – Țările de Jos, „Pitești Arena” – Pitești, ora 18:30
  • 8 octombrie: plecare spre Țările de Jos
  • 10 octombrie: Țările de Jos – România, „Topsportcentrum” – Almere