Naționala de futsal a României se va confrunta astăzi, vineri, 6 octombrie, de la ora 18:30, cu selecționata similară a Țărilor de Jos, într-o partidă contând pentru etapa a treia a Grupei A a Elite Round-ului FIFA Futsal World Cup 2024.

Meciul va fi găzduit de „Pitești Arena” din Pitești.

Accesul publicului se va face în baza biletelor cu valoare zero. Acestea se găsesc online pe  bilete.frf.ro și bilete.ro. De asemenea, acestea sunt disponibile și la casieria arenei din Pitești!

În căutarea gloriei de altădată

Naționala Țărilor de Jos a pierdut primele partide din Grupa A (0-2 cu Kazahstan pe teren propriu și 1-6 cu Azerbaidjan în deplasare) și vine la Pitești să își joace ultima șansă de calificare la FIFA Futsal World Cup 2024, competiție ce va fi găzduită de Uzbekistan în perioada 14 septembrie – 6 octombrie 2024.

Locul 35 în ierarhia FIFA, selecționata din Țările de Jos a fost prezentă la primele patru ediții ale Cupei Mondiale. La ediția inaugurală, 1989, din postura de țară gazdă, naționala batavă a ajuns până în finala competiției, unde a pierdut greu, la limită, după prelungiri, scor 1-2, în fața formidabilei selecționate a Braziliei, cea care domina autoritar în acele vremuri futsalul mondial.

Ediția din 2000 a Campionatului Mondial, din Guatemala, a fost ultima la care Țările de Jos au participat. Șase prezențe la turneele finale ale Campionatului European (ultima în 2022 din postura de țară organizatoare) completează CV-ul unei selecționate ce se află în căutarea gloriei de altădată

„Avem o șansă mare”

Naționala de futsal a României a susținut aseară în superba „Pitești Arena”, locul confruntării de astăzi, antrenamentul oficial. Tricolorii sunt optimiști și hotărâți să câștige.

Revenit la acțiunile oficiale ale echipei naționale după o pauză îndelungată, pricinuită de o accidentare, Sávio Valadares e gata de luptă.

Sávio Valadares:Atmosfera la lot e foarte faină! Suntem hotărâți să învingem Țările de Jos, atât la Pitești, cât și în deplasare. Trebuie să fim însă conștienți că avem în față un adeversar dificil. Trebuie să jucăm cu capul și cu dorința de a câștiga. Adversarul e unul bun. Cred că putem să ne calificăm la Campionatul Mondial. Avem o șansă mare. Așteptăm publicul la meci. Jucăm într-o sală extraordinară. Hai, România!”

„Avem o singură variantă, victoria”

Selecționerul Endre Kacsó spune că echipa României e pregătită pentru dubla cu Țările de Jos. „Cunoaștem adversarul, unul dificil, dar suntem hotărâți să câștigăm cele trei puncte puse în joc vineri seară. Avem nevoie de aceste puncte. Altă variantă decât victoria nu există! Apoi vom discuta despre partida de la Almere, de săptămâna viitoare. Așteptăm publicul la sală. Le promitem suporterilor naționalei un meci în care vom da totul pentru victorie”, a spus Endre Kacsó.

Tot azi, vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00, la „Baku Sports Palace” din Baku se va juca cealaltă partidă din Grupa A: Azerbaidjan – Kazahstan.

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Iată programul naționalei României:

  • 30 septembrie: reunirea lotului
  • 6 octombrie: România – Țările de Jos, „Pitești Arena” – Pitești, ora 18:30
  • 8 octombrie: plecare spre Țările de Jos
  • 10 octombrie: Țările de Jos – România, „Topsportcentrum” – Almere

Articol de Adi Dobre