A mai rămas o zi până la confruntarea dintre România și Țările de Jos, meci contând pentru etapa a treia a Grupei A a Elite Round-ului FIFA Futsal World Cup 2024. România – Țările de Jos se va juca mâine, vineri, 6 octombrie, de la ora 18:30, la „Pitești Arena” din Pitești, și va fi în direct la Digi Sport, Prima Sport și FRF.tv.

În acest moment, clasamentul Grupei A după două etape arată astfel: 1. Kazahstan 3p; România 3p; 3. Azerbaidjan 3p; 4 Țările de Jos 0p.

Tot mâine, vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00, la „Baku Sports Palace” din Baku se va juca cealaltă partidă din Grupa A: Azerbaidjan – Kazahstan.

Accesul publicului se va face în baza biletelor cu valoare zero. Acestea se găsesc online pe  bilete.frf.ro și bilete.ro. De asemenea, acestea vor fi disponibile și la casieria arenei din Pitești în ziua meciului, începând cu ora 11:00.

Tricolorii lui Kacsó Endre turează motoarele și sunt hotărâți să bifeze a doua victorie în Grupa A, victorie care să le aducă un important capital de moral în vederea returului cu Țările de Jos de marți, 10 octombrie, de la „Topsportcentrum” din Almere.

Theodor Lungu: „Atmosfera în sânul lotului este una foarte bună! Cu toții dăm tot ce avem mai bun la antrenamente pentru a fi în cea mai bună formă pentru cele două meciuri contra Țărilor de Jos. Tocmai de aceea ne așteptăm să facem două jocuri bune și sperăm ca după această dublă să adăugăm încă 6 puncte în clasament. Vom întâlni un adversar care se bazează mult pe calitățile jucătorilor. Batavii nu au calitatea noastră tehnică, dar nu sunt de subestimat. Vin după două înfrângeri și suntem convinși că vor da tot ce au mai bun împotriva noastră. În acest moment consider că suntem la mâna noastră, iar dacă vom obține 6 puncte din această dublă șansele noastre vor crește considerabil. Ne simțim bine la Pitești, sala este extraordinară și sperăm să vină cât mai mulți spectatori”

Sergiu Gavrilă: „Suntem cu toții foarte concentrați și foarte determinați. Suntem hotărâți să dăm totul pentru victorie. Vom avea în față un adversar puternic. Chiar dacă a pierdut cele două meciuri disputate până acum, Țările de Jos va veni motivată la Pitești. Avem o echipă care se poate bate chiar și pentru locul 1. Șansele să ajungem la Campionatul Mondial sunt destul de mari, trebuie doar să muncim la antrenamente și să dăm totul la meciuri pentru a obține doar rezultate pozitive și vom fi acolo unde ne dorim. Ne simțim foarte bine la Pitești, unde am găsit o sală unde aș vrea să joc futsal tot timpul. Sperăm să vină cât mai multă lume la meci să ne susțină. Avem nevoie de sprijinul lor. Hai, Romania!”

Petrișor Toniță: „Așteptările de la aceste meciuri sunt foarte mari, deoarece sunt meciuri extrem de importante în economia calificării. Eu personal am jucat cinci meciuri împotriva Țărilor de Jos. Este o echipă masivă, foarte bună individual. Vor fi două partide grele și le vom trata cu maximă seriozitate. Contează foarte mult ce facem în aceste două meciuri. Sunt foarte încrezător în echipă și sper din tot sufletul să mergem în premieră la un Campionat Mondial. Arena din Pitești este una dintre cele mai frumoase și moderne săli din România. Sperăm din tot sufletul să vină cat mai mulți spectatori, să ne susțină până în ultimul minut și noi să îi răsplătim așa cum se cuvine, cu o victorie! Hai, România!”

Prima clasată se va califica direct la Campionatul Mondial. Cele mai bune patru locuri secunde din cele cinci grupe ale Elite Round-ului vor susține o dublă de baraj pentru ultimele bilete la competiția ce va fi găzduită anul viitor, 14 septembrie – 6 octombrie 2024, de Uzbekistan.

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Iată programul naționalei României:

  • 30 septembrie: reunirea lotului
  • 6 octombrie: România – Țările de Jos, „Pitești Arena” – Pitești, ora 18:30
  • 8 octombrie: plecare spre Țările de Jos
  • 10 octombrie: Țările de Jos – România, „Topsportcentrum” – Almere

Articol de Adi Dobre