FOTO: Facebook / Sepsi-SIC

Liga 1 Futsal Fortuna programează în acest weekend și la începutul săptămânii viitoare meciurile etapei a treia din nou sezon.

Futsalul românesc revine astfel la competiția internă după o pauză de trei săptămâni, timp în care prima noastră reprezentativă a pregătit și a disputat două partide importante din preliminariile pentru FIFA Futsal World Cup 2024. Tricolorii au repurtat un succes de răsunet în fața Azerbaidjanului, scor 3-1 pe teren propriu, și a cedat la limită, 3-4, în deplasare, în fața Kazahstanului.

Etapa a treia a Ligii 1 Futsal Fortuna va debuta sâmbătă la Sfântu Gheorghe cu duelul dintre Sepsi SIC și ACS West Deva. Oaspeții vin în Covasna cu un moral excelent după victoria de senzație din runda precedentă, 5-4 pe teren propriu, cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc, după 1-4 la pauză. Pentru ACS West succesul în fața trupei lu Jakab Zoltán a venit după un 0-10 în prima etapă în derby-ul cu CSM Deva!

Sepsi SIC, formație condusă excelent de pe bancă și din teren de internaționalul Mánya Szabolcs, a început perfect sezonul. Gruparea din Sfântu Gheorghe a bifat două victorii din tot atâtea partide, 6-3 cu Mausoleul Mărășești pe teren propriu și 7-3 cu Luceafărul Buzău în deplasare.

Runda va continua duminică, 24 septembrie, cu meciul FK Odorheiu Secuiesc – Șoimii Șimand. Gazdele, la care au revenit de la echipa națională István Hadnagy, Bálint Andor și Iszlai Richárd, pornesc cu prima șansă în duelul cu nou promovata Șoimii Șimand. Formația arădeană a pierdut la scor ambele partide disputate în acest sezon, pe teren propriu, 0-15 cu United Galați și 2-15 cu CSM Deva.

Luni sunt programate celelalte trei meciuri ale etapei.

După duelul din finala Ligii a 2-a de acum patru luni, CSM Târgu Mureș și Mausoleul Mărășești se vor afla din nou față în față. În mai, CSM Târgu Mureș și Mausoleul Mărășești și-au împărțit victoriile, fiecare învingând pe teren propriu. Dacă la gruparea ardeleană nu s-au schimbat foarte multe, Mausoleul Mărășești s-a întărit serios după promovare.

CFR Timișoara e favorită în disputa de pe teren propriu cu Luceafărul Buzău. Bănățenii lui Robert Lupu au bifat două victorii în primele două runde, în timp ce buzoienii nu au câștigat niciun punct până acum.

Etapa este dominată de duelul dintre CSM Deva și CS United Galați. Locul 4 sezonul trecut, dar câștigătoare a Cupei României, CSM Deva (fostă Autobergamno Deva) a făcut câteva transferuri spectaculoase. La fel și campioana CS United Galați.

Cele două mari rivale s-au întâlnit ultima oară în 23 august, în Supercupa României, meciul care a deschis practic noul sezon. Confruntarea, care a avut loc la „Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe, a fost câștigată de campioana United Galați, scor 4-0.

Meciul CSM Deva – United Galați va fi în direct la Digi Sport și FRF.tv.

Liga 1 Futsal Fortuna – Etapa a treia

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS West Deva

Duminică, 24 septembrie, ora 11:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Șoimii Șimand

Luni, 25 septembrie, ora 18:00

  • CSM Deva – CS United Galați
  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS Luceafărul Buzău
  • CSM Târgu Mureș – ACS Mausoleul Mărășești

Clasament: 1. CSM Deva 6p; 2. United Galați 6p; 3. Sepsi SIC 6p; 4. CFR 1933 Timișoara 6p; 5. Odorheiu Secuiesc 3p; 6. West Deva 3p; 7. Mausoleul 0p; 8. CSM Târgu Mureș 0p; 9. Luceafărul 0p; 10. Șoimii Șimand 0p

Articol de Adi Dobre