Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00, trei partide din cadrul etapei a 3-a. Capul de afiș îl reprezintă super-confruntarea dintre CSM Deva și CS United Galați!

Runda a debutat sâmbătă la Sfântu Gheorghe și a continuat la Odorheiu Secuiesc. Gazdelde de la Sepsi SIC și FK Odorheiu Secuiesc s-au impus la scoruri identice, 14-2, în disputele cu ACS West Deva, respectiv ACS Șoimii Șimand. După victoria de senzație din etapa precedentă, când a trecut, pe teren propriu, scor 5-4, de FK Odorheiu Secuiesc, ACS West Deva nu i-a putut face față formației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care a oferit o adevărată lecție de futsal modern. Echipa condusă de pe bancă și din teren de internaționalul Mánya Szabolcs a bifat astfel cel de-al treilea succes din tot atâtea partide și e prima în ierarhia Ligii 1 Futsal Fortuna.

După eșecul de la Deva, FK Odorheiu Secuiesc s-a răzbunat pe nou-promovata ACS Șoimii Șimand, căreia nu i-a dat nici măcar o șansă. A fost a doua victorie a echipei lui Jakab Zoltán în acest sezon.

CFR Timișoara primește astăzi vizita formației Luceafărul Buzău, într-o partidă în care bănățenii pornesc cu prima șansă. Trupa lui Robert Lupu a bifat două victorii în noua stagiune, în timp ce buzoienii nu au câștigat niciun punct până acum.

După duelul din finala Ligii a 2-a de acum patru luni, CSM Târgu Mureș și Mausoleul Mărășești se vor afla din nou față în față. În mai, CSM Târgu Mureș și Mausoleul Mărășești și-au împărțit victoriile, fiecare învingând pe teren propriu. Dacă la gruparea ardeleană nu s-au schimbat foarte multe, Mausoleul Mărășești s-a întărit serios după promovare.

Sala Sporturilor din Deva va găzdui în această seară un nou episod din „thriller”-ul Deva vs Galați! Cele două formații au deschis noul sezon cu partida din Supercupa României de la Sfântu Gheorghe, din 23 august. United Galați, campioana României, s-a impus atunci clar în fața deținătoarei Cupei României, scor 4-0.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

„Ce va fi luni la Deva?! Un lucru e clar, va fi un meci adevărat, între cele mai bune echipe din Liga 1. Băieții noștri sunt pregătiți, ca de fiecare dată, pentru a face o partidă mare. Sunt sigur că vor da totul pe teren pentru a ne întoarce acasă cu cele trei puncte. Suntem conștienți că în Supercupă adversarilor le-au lipsit doi jucători foarte importanți și sunt de asemenea sigur că acum va fi alt meci față de cel de la Sfântu Gheorghe. Sperăm sa fie un spectacol plăcut pentru toată lumea”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei United Galați.

Jucători gălățeni speră cu toții într-un rezultat bun

Andrei Crăciun: „Știm că ne așteaptă un meci greu, mai ales că ei au pierdut Supercupa în fața noastră. Va fi un meci în care Deva va da totul pentru revanșă. Pentru noi însă confruntarea de la Deva trebuie să fie ca oricare alta din campionat. Sunt sigur că acest meci va fi un adevărat spectacol pentru spectatori și telespectatori”

Vlăduț Dudău: „Ne asteaptă un meci foarte greu, un meci din care sperăm să ieșim victorioși. Mizez pe unitatea grupului, pe atitudinea noastră. Dacă ascultăm și facem tot ce ne cere antrenorul, atunci rezultatul va fi unul pozitiv. Presiunea este la ei, mai ales după rezultatul din Supercupă. Noi dorim să ne bucurăm de joc și să facem un meci cât mai bun”

Petrișor Toniță: „Se întâlnesc cele mai bune echipe ale campionatului, tocmai de aceea sunt convins că va fi un meci spectaculos. Avem avantajul moral al victoriei categorice din Supercupă, dar luni va fi altceva. Suntem cu toții bine pregătiți și gata de luptă”

CSM Deva e gata de revanșă, mai ales că, față de partida din Supercupa României, hunedorenii vor putea conta pe serviciile a două piese grele, Florin Matei și Sávio Valadares.

Toți suntem apți și gata pentru un duel de o asemenea importanță. Nu luăm în calcul decât varianta victoriei. Sperăm din tot sufletul ca publicul din Deva să ne fie alături și luni seară, așa cum a fost în atâtea rânduri. Sunt convins că va fi un meci spectaculos, care să îi mulțumească pe toți privitorii”, a spus Florin Matei, antrenorul-jucător al echipei CSM Deva.

Revenit de la echipa națională, tânărul Darius Nastai e convins că CSM Deva poate bifa revanșa în fața marii rivale: „Suntem pregătiți trup și suflet pentru confruntarea cu United Galați. Va fi un meci greu, asta știe toată lumea, dar, cu siguranță, vom demonstra tuturor că suntem o echipă puternică și de mare valoare. Am încredere enormă în colegii mei și sunt sigur că vom face o figură frumoasă”.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat Galați

Roberto Voin și Sergiu Gavrilă sunt si ei la fel de optimiști!

„Este un meci foarte important, un meci pe care îl așteptam cu multă nerăbdare și entuziasm. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest derby, jucăm acasă în fața propriilor suporteri pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la sală pentru a ne purta din nou spre victorie” – Roberto Voin

„Sunt bucuros să mă întorc pe parchet după două etape în care nu am jucat din pricina unei accidentări. Atât eu, cât și echipa suntem pregătiți sută la sută pentru acest meci și vom da totul ca să ieșim învingători. Sunt sigur că partida va fi un adevărat spectacol” – Sergiu Gavrilă

Cele două mari rivale, CSM Deva și United Galați, vin după victorii categorice în primele două etape din acest sezon.

Liga 1 Futsal Fortuna – Etapa a treia

Sâmbătă, 23 septembrie

  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS West Deva 14-2 (7-1), Sepsi Aréna – Sfântu Gheorghe

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Dârjan Liviu (Brașov); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)

Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Duminică, 24 septembrie

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Șoimii Șimand 14-2 (9-0), Sala Rákóczi – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Stanciu Robert Ionuț (Buftea); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Observator: Ivănescu Marian (București)

Luni, 25 septembrie, ora 18:00

  • CSM Deva – CS United Galați, Sala Sporturilor – Deva (în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv)

Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan; Șpaiuc Sebastian (toți din Iași)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Popescu Constantin Daniel (Țicleni), Pentek Laurențiu (Oradea); Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

  • CSM Târgu Mureș – ACS Mausoleul Mărășești, Sala Sporturilor – Târgu Mureș

Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Kiuta Mihai (Brașov)

Clasament: 1. Sepsi SIC 9p; 2. CSM Deva 6p; 3. United Galați 6p; 4. CFR 1933 Timișoara 6p; 5. Odorheiu Secuiesc 6p; 6. West Deva 3p; 7. Mausoleul 0p; 8. CSM Târgu Mureș 0p; 9. Luceafărul 0p; 10. Șoimii Șimand 0p

Articol de Adi Dobre