Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat-Galați

Superba „Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe va găzdui miercuri, 23 august, de la ora 19:00, confruntarea dintre CS United Galați – campioana României și CSM Deva – deținătoarea Cupei României.

Miza o va constitui Supercupa României! 

Meciul CS United Galați – CSM Deva va fi cel care va deschide sezonul 2023-2024 în futsalul românesc, în weekend urmând să se dispute primele meciuri ale primei etape din Liga 1 Futsal Fortuna.

CS United Galați este hotărâtă să cucerească Supercupa României pentru a treia oară consecutiv. Cea mai constantă echipă din ultimul deceniu în futsalul românesc s-a impus în 2021 în fața formației FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-2, iar anul trecut a trecut de Autobergamo Deva, actuala CSM Deva, scor 5-4, bifând o triplă istorică, campionat, Cupa României și Supercupa!

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat-Galați

Pentru CSM Deva meciul de la Sfântu Gheorghe va fi primul cu un trofeu pe masă sub noua denumire. În această vară, fosta campioană a României a intrat într-o nouă eră. CSM Deva are stabilitate la toate capitolele și, în plus, a reușit câteva transferuri spectaculoase, anunțându-se ca una dintre principalele candidate la titlul de campioană în sezonul viitor.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat-Galați

Fără brazilianul „Pelé”

CS United Galați a făcut deja cunoștință cu „Sepsi Aréna”, locul bătăliei pentru Supercupa României. Săptămâna trecută, gălățenii au disputat două meciuri-test cu nou-promovata Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pe care le-a câștigat fără probleme, 7-2 și 5-3.

Reprezentanta futsalului românesc în UEFA Futsal Champions League a transferat în această vară trei jucători: Iulian Cojocaru – care a revenit la Galați după două sezoane petrecute la Autobergamo Deva, Alan Filipe Sassé – de la FK Odorheiu Secuiesc și John Deiby Pamplona Arango – ultima dată la FTC Deac, în prima ligă a Ungariei.

Gălățenii au rămas însă fără doi jucători de bază, căpitanul Constantin Burdujel și Octavian Cireș. În plus, situația altui om important, Leonardo Dos Santos „Pelé”, este incertă. Brazilianul nu s-a întors încă în România după vacanța de vară.

Florin Ignat: „Un meci în care se poate întâmpla orice”

Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, e optimist înaintea debutului în noul sezon: „Ca la fiecare început de sezon ne punem o dorință, să câștigăm tot! Ne obligă statutul, tradiția, totul. Ce va fi la Sfântu Gheorghe? Va fi, cu siguranță, un meci foarte echlibrat, un meci în care se poate întâmpla orice. Nu e ca o finală de campionat, când sunt mai multe partide. Acum e una singură! Sper să câștigăm și suntem pregătiți pentru asta”.

Cristian Ștefu: „Sper ca ambele echipe să se ridice la nivelul așteptărilor suporterilor”

Președintele campioanei României, Cristian Ștefu, speră ca meciul pentru Supercupa României să fie unul frumos: „Va fi un meci care se anunță foarte dinamic, între doua echipe puternice, cu istorie și un palmares de apreciat. Cred că cine va gestiona mai bine a doua repriză va câștiga Supercupa. Despre adeversar?! Se vede deja implicarea autorităților locale la Deva, unde în urma asocierii clubului Autobergamo cu CSM s-a creat o echipa competitivă în fața căreia băieții noștri vor avea mult de muncă. Dacă însă vom reuși sa ne facem treaba fiecare în pătrățica lui, cum îmi place să spun, avem o șansă foarte mare să începem cu dreptul acest nou sezon. Indiferent de cine va câștiga, cred că meciul de Supercupă este un spectacol deosebit pentru toți iubitorii sportului. Jucăm la Sfântu Gheorghe, într-o sala excepțională, unde exista un public cunoscător. Sper ca ambele echipe să se ridice la nivelul așteptărilor suporterilor, iar fair-play-ul să primeze. Cea mai bună echipă să câștige”.

Robert Crișan: „Așteptăm cu nerăbdare ora meciului”

„Suntem pregătiți să dăm totul și să câștigam din nou Supercupa. Este o finală și trebuie să dăm totul, pentru că se joacă doar un singur meci. Tocmai de aceea cred că se poate întâmpla orice! Așteptăm cu nerăbdare ora meciului. Cel mai bun sa câștige”, a spus și Robert Crișan, unul dintre oamenii de bază ai campioanei United Galați.

Petrișor Toniță: „Suntem pregătiți pentru debutul în noul sezon”

Portarul Petrișor Toniță, titularul primei reprezentative, vrea să se întoarcă de la Sfântu Gheorghe cu Supercupa României: „Suntem pregătiți pentru debutul în noul sezon. Așa am fost mereu! Ne așteaptă un meci foarte greu, dar în care vom da totul pentru a aduce Supercupa la Galați. Întâlnim o echipă mult schimbată în bine față de sezonul trecut”.

Transferuri spectaculoase realizate de CSM Deva 

Jucătorii de la CSM Deva vor să cucerească primul trofeu sub noua denumire. Gruparea hunedoreană a făcut în această vară câteva transferuri spectaculoase. CSM Deva i-a „repatriat” pe Sávio Valadares și Milos Simić, transferându-i de asemenea pe internaționalului sârb Denis Ramić, Darius Nastai și Richardinho Cámara Sobral. În lotul care va fi pregătit de tandemul Florin Matei – Milos Simić (antrenori-jucători) au fost promovați și câțiva juniori de mare perspectivă din pepiniera proprie.

Dorin Popa: „Îi simt pe băieți foarte bine pregătiți și foarte motivați”

„E un meci special pentru noi pentru că e primul sub noua denumire. Mergem la Sfântu Gheorghe să facem un meci frumos. Îi simt pe băieți foarte bine pregătiți și foarte motivați. Din păcate nu vom putea conta la Supercupă pe serviciile a doi oameni foarte importanți, Florin Matei și Sávio Valadares, ambii suspendați. Îi avem însă pe cei mici, juniorii crescuți de noi, care abia așteaptă o șansă”, a spus Dorin Popa, coordonatorul secției de futsal de la CSM Deva.

Florin Matei: „Am pus la punct o echipă cu adevărat profesionistă”

Florin Matei, care la sfârșitul anului va împlini 40 de ani, spune că se simte într-o formă excelentă, dar regretă că nu poate juca la Sfântu Gheorghe: „Trecerea la CSM Deva a însemnat un pas important în viața echipei. Condițiile sunt foarte bune. Într-un timp scurt am pus la punct o echipă cu adevărat profesionistă. Avem inclusiv preparator fizic, Adrian Filip, iar venirea acestuia s-a simțit imediat. Inclusiv în ceea ce mă privește. Mă simt nemaipomenit. Ca la 20 de ani! Am făcut o pregătire de vară ca la carte. Îmi pare rău că nu pot juca în Supercupă, dar nu am ce face”.

Sergiu Gavrilă: „Am reușit să ne închegăm, să ne omogenizăm”

„Echipa e pregătită pentru noul sezon. E pregătită inclusiv să cucerească Supercupa! Vom da totul pentru a cuceri acest trofeu. Suntem conștienți că va fi greu, pentru că e un singur meci, nu două, nu trei. Deși sunt nume noi la echipă, am reușit să ne închegăm, să ne omogenizăm”, a spus internaționalul Sergiu Gavrilă, unul dintre oamenii de bază ai echipeoi CSM Deva.

Miloš Simić: „România e a doua mea țară!”

Plecat în 2018 de la Informatica Timișoara la Haladás Futsal, în Ungaria, internaționalul sârb Miloš Simić s-a întors în futsalul românesc la CSM Deva. Miloš Simić va juca, dar va și pregăti echipa alături de Florin Matei. În vârstă de 34 de ani, Simić spune că e fericit că a ales să se întoarcă în Liga 1 Futsal Fortuna: „România e a doua mea țară! Sunt fericit că m-am întors. Îmi place la Deva, unde mă simt foarte bine. Nu am avut probleme cu acomodarea, pe mulți dintre băieți îi știam din perioada petrecută la Timișoara. Vrem să cucerim Supercupa și ne-am pregătit pentru asta. Avem echipă bună, avem calitate”.

Articol de Adi Dobre