Federația Română de Fotbal anunță startul procesului de acreditare pentru debutul naționalei de futsal a României în noua campanie de calificări.

Partida România – Serbia, prima din grupa a 4-a preliminară pentru Campionatul European 2022 din Olanda, se va desfășura pe 28 ianuarie 2021 la Timișoara, în Sala Sporturilor “Constantin Jude”, cu începere de la ora 19:00. Partida va fi transmisă live de PRO X.

Începând de azi, 18 ianuarie, și până luni, 25 ianuarie, ora 10:00, reprezentanții instituțiilor media se pot acredita la această partidă prin solicitări nominale și date de contact la adresa comunicare@frf.ro.

  • Potrivit normelor UEFA în context pandemic, vor fi doar 4 poziții disponibile pentru jurnaliști în zona presei și 4 poziții de fotografi

În cursul zilei de 25 ianuarie, jurnaliștii acreditați vor fi contactați pentru detalii legate de remiterea acreditărilor și vestelor de fotografi.

Pe 31 ianuarie, delegația României va pleca spre Skopje, acolo unde, pe 3 februarie, va desfășura a doua partidă din grupă, contra Macedoniei de Nord.

Din 26 ianuarie, veți fi în contact permanent, zi de zi, cu tricolorii, până la finalul acțiunii (4 februarie), prin intermediul echipei frf.ro din cantonamentul României. Cele mai proaspete informații, reportaje și interviuri video, galerii foto și concursuri vor fi pe pagina de facebook Futsal Romania!

DESPRE PRELIMINARIILE EURO 2022

România face parte din Grupa a 4-a preliminară, alături de Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Noul format ales de UEFA pentru calificări este pe formatul din fotbal, în premieră! Astfel, se va juca tur-retur cu fiecare din componentele grupei, nu în format turneu unic, precum se obișnuia.

Primul loc din grupă la finalul campaniei asigură calificarea la EURO 2022. Șase din cele opt echipe care se vor clasa pe locul secund vor merge și ele la EURO.

Lotul convocat de selecționerul Robert Lupu se pregătește, începând din 14 ianuarie, la Timișoara. Iată lotul naționalei României: 

Petrisor Toniță, Vlad Iancu (ambii de la Autobergamo Deva), Mark Norbert Solosi (Mantova/Italia) – portari

Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Andrei Crăciun (CS United Galați), Dumitru Mimi Stoica, Szőcs László (Autobergamo Deva), Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî), Felipe Oliveira (Jaén FS/Spania), Ique Ribeiro (O Parrulo Ferrol/Spania), Paulo Ferreira (Candoso/Portugalia), Szabolcs Manya (Kecskemet/Ungaria), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Valentin Ilaș, Florin Matei (CFR Timișoara)