Foto: Facebook / Sepsi-SIC

La începutul acestei săptămâni s-a disputat ultima etapă a sezonului regular, campionatul Ligii 1 Futsal Fortuna urmând să treacă începând de astăzi în etapa de play-off, unde echipele vor lupta pentru prezența în finala campionatului, respectiv play-out, unde principalul obiectiv este salvarea de la retrogradare.

Partida de debut va fi cea dintre Sepsi SIC și ACS Șoimii Șimand, din play-out-ul Ligii 1 Futsal Fortuna. Cu un total de 31 de puncte acumulate în acest sezon, lucru ce i-a adus formației covăsnene statutul de revelație, Sepsi SIC nu are emoții în ceea ce privește retrogradarea, fiind la 22 de puncte de ultimul loc, ocupat chiar de adversara de astăzi, cu 15 puncte rămase în joc în acest sezon.

De cealaltă parte, orice punct este vital pentru formația arădeană, fiind la startul etapei pe ultimul loc după cum aminteam, la egalitate cu următoarea clasată, ACS West Deva. Deasupra celor două formații se află CSM Târgu Mureș, cu 12 puncte, toate cucerite în 2024! Luceafărul Buzău, cu 18 puncte, respectiv ACS Mausoleul Mărășești, cu 19 puncte, completează tabloul play-out-ului din acest sezon.

Cele șase formații au intrat în play-out cu punctele acumulate în sezonul regular. Echipa ce se va clasa pe ultima poziție la finalul celor 5 runde de play-out va retrograda în Liga 2.

Șase meciuri rămase până la finală

United Galați a încheiat ca lider neînvins etapa regulară a campionatului, gălățenii urmând să deschidă și runda de play-off. Duminică, 10 martie, de la ora 17:30, la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, United primește vizita celor de la FK Odorheiu Secuiesc, ocupanta locului 4 la finalul sezonului regular.

Prima rundă de play-off se va încheia luni, 11 martie, cu derby-ul dintre CFR 1933 Timișoara și CSM Deva, meci ce va fi transmis live pe Digi Sport 3, dar și pe FRF.tv! Cele două se află în luptă directă pentru poziția a doua, loc ce asigură prezența în finala campionatului din acest sezon. Distanța dintre CFR și Deva în clasament este de doar 4 puncte!

Play-off – Etapa 1

Duminică, 10 martie

Ora 17:30

  • CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor Dunărea, Galați

Luni, 11 martie

Ora 18:00

  • CFR Timișoara – CSM Deva, Sala Sporturilor Constantin Jude, Timișoara – Live pe canalele Digi Sport și pe FRF.tv

Play-out, Etapa 1

Vineri, 8 martie

Ora 18:00

  • ACS Sepsi SIC – ACS Șoimii Șimand, Sala Sporturilor Szabo Kati, Sfântu Gheorghe

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Darjan Liviu (Brașov); Robert Ciorbea (Sânpetru)

Observator arbitri: Ivănescu Marian (București)

Duminică, 10 martie

Ora 17:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – ACS West Deva, Sala Sporturilor, Mărășești
  • CS Luceafărul Buzău – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor Romeo Iamandi, Buzău