În urma mai multor atacuri nejustificate venite de la Gazeta Sporturilor, Federația Română de Fotbal a transmis următoarea scrisoare redactorului-șef al publicației amintite:

Stimate Domnule Redactor-șef,

Federația Română de Fotbal a remarcat în ultima vreme o acțiune editorială concertată a publicației dvs. împotriva echipei naționale de fotbal a României, împotriva staff-ului acesteia și a federației în general. Gazeta Sporturilor a avut permanent o atitudine critică față de FRF, dar ceea se întâmplă în ultimele luni este dincolo de menirea jurnalismului, aceea de a păstra echidistanța față de subiectele pe care le abordează și să propage informații echilibrate. Din paginile Gazetei Sporturilor au ieșit la iveală răfuieli personale și o preocupare în a căuta nod în papură la orice acțiune a FRF. Respectăm oricând și oriunde dreptul la opinie, dar când înregistrăm resentimente și agende personale, e greu să nu distingem campania de presă pe care o mențineți fără oprire. Știrile false și niciodată retractate, atacurile repetate la adresa selecționerului, vendetele redactorilor împotriva unor tricolori care nu răspund propunerilor insidioase ale GSP și culminând cu retorica absurdă care dorea să anuleze bucuria a 30 de mii de copii veniți pe Arena Națională, toate acestea sunt, de fapt, dovezi ale unor excese publicistice care nu mai au nicio legătură cu critica. Prin urmare, FRF se dezice total de politica GSP de încurajare a tribalismului în fotbal, de propagarea scindării și a urii între suporteri, antrenori, jucători, arbitri și conducători de club.

Este menirea FRF să apere interesele fotbalului românesc și să protejeze loturile reprezentative ale României de astfel de presiuni publice nedrepte care le afectează pregătirea sportivă. Suntem acum în pline preliminarii ale celui mai important campionat european organizat vreodată și FRF încearcă să izoleze Naționala de tulburări publice artificiale atât timp cât mai are șanse de calificare. Drept urmare, vă anunțăm, domnule Redactor-șef, că Federația Română de Fotbal a luat decizia de a întrerupe orice comunicare cu publicația dvs. și de a nu vă mai răspunde solicitărilor de presă. Nu vom extinde această restricție și asupra dreptului de acreditare a redactorilor Gazetei Sporturilor la evenimentele organizate de FRF, dar interacțiunea se va rezuma exclusiv la procedurile tehnice.

Regretăm că Gazeta Sporturilor ratează prilej după prilej de a deveni un susținător al fotbalului românesc. Prin mijloacele sale, FRF va comunica direct cu publicul fotbalului, în lipsa unei intermedieri onorabile prin singura publicație de sport cotidiană care mai apare în format print la nivel național.

Domnule Redactor-șef,

Ne luam libertatea de a face publică această scrisoare pentru ca iubitorii fotbalului să înțeleagă de ce punctele de vedere ale FRF nu vor mai apărea în Gazeta Sporturilor, în cazul în care ați fi avut această intenție deontologică.

Biroul de presă al Federației Române de Fotbal