Federația Română de Fotbal a obținut în data de 29 mai certificatul ISO14001 de management de mediu, din partea organismelor de certificare SRAC și IQNET.

FRF este prima federație sportivă națională care deține acest certificat și, împreună cu Federația de Fotbal din Portugalia, primele asociații naționale de fotbal afiliate la UEFA.

ISO14001 vine în completarea certificatului ISO9001 pentru Managementul Calității, obținut în anul 2017 de FRF și completează măsurile instituționale de promovare a bunei guvernanțe cu politici, proceduri și acțiuni de sustenabilitate. Recent, FRF a semnat un protocol de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și este, din anul 2022, parte a platformei ONU, Football for the Goals. FRF își manifestă, prin alinierea instituțională la standardele ISO14001, rolul de lider în implicarea sportului în societate.

Certificatul a fost obținut ca urmare a participării FRF în proiectul Erasmus Plus GOALS, care a avut ca obiectiv îmbunătățirea guvernanței de mediu a federațiilor sportive, într-un consorțiu format împreună cu Universitatea Sant’Anna din Pisa, federațiile de fotbal din Portugalia și Kosovo și ESSMA (asociația europeană a managerilor de stadioane).

FRF a fost unul dintre pionierii acțiunii de mediu în fotbal, fiind implicată în proiectul Life TACKLE, susținut de UEFA, încă din 2017. Federația Română de Fotbal și-a asumat un angajament de durată și își desfășoară toate activitățile și evenimentele pe baza valorii fundamentale a respectului și a principiilor de dezvoltare durabilă și își propune să fie un exemplu pentru ceilalți și să asigure o moștenire pozitivă pentru viitor.

Scopul principal este de a reduce impactul asupra mediului și de a îmbunătăți continuu, sensibilizând organizațiile sportive și comunitățile, invitând în același timp tot mai mulți actori să ia parte la acest demers.