parteneriat FRF Universitatea Danubius

Vineri, 14 septembrie 2018, la Galați, a fost semnat un protocol de colaborare între Federația Română de Fotbal și Universitatea „Danubius”, cu rol în promovarea unei educații sportive de calitate.

În prezența unui public numeros, format din profesori, studenți și absolvenți ai instituției de învățământ superior care sunt sau au fost sportivi de performanță, reprezentanți ai instituțiilor publice și private, ai administrației publice locale și centrale, dar și reprezentanți ai sportului din Galați, Brăila, Călărași, Vrancea și Tulcea, domnul rector Conf. univ. dr. Andy Corneliu Pușcă și președintele FRF, Răzvan Burleanu, au prezentat parteneriatul dintre mediul academic și domeniul sportiv.

”Fotbalul presupune inteligență care include atât eficiența sportivă, cât și inteligența de management”, a spus Răzvan Burleanu, care a punctat importanța unui management fotbalistic de calitate și nevoia de profesioniști în domeniu. Președintele FRF a prezentat și o parte dintre concluziile studiului ”Beneficiul social al investiției în fotbal”, realizat în parteneriat cu Federația Suedeză de Fotbal și cu UEFA, evidențiind impactul fotbalului românesc asupra economiei naționale, asupra sănătății și nu numai. Întregul studiu îl puteți găsi AICI.

În cadrul acestui parteneriat, Universitatea ”Danubius” va crea noi programe de studii universitare și postuniversitare de management, adaptate domeniului sportiv.

Agenda evenimentului a fost închisă printr-un meci de fotbal între echipele universității: Danubius Old Boys (profesori și personal) și Danubius Young Wolves (studenți și absolvenți).