În perioada 22-26 octombrie, Bucureștiul a găzduit un nou seminar UEFA Share, de data aceasta pe tema dezvoltării fotbalului grassroots.

La sesiuni au participat invitați din 10 țări din estul și sud-estul Europei: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Lituania, Letonia, Moldova, Serbia și Ucraina. Aceștia, directori tehnici și manageri în dezvoltarea fotbalului grassroots, au avut ocazia să viziteze două dintre cluburile bucurește, Rapid și CSA Steaua, pentru a vedea aspectele practice ale tematicilor de curs.

Instructori au fost speciliștii UEFA în dezvoltarea grassroots: Helen Croft, Vladimir Luptak și Les Howie, iar printre reprezentanții FRF prezenți au fost directorul sportiv Vlad Munteanu, directorul Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel, și managerul departamentului Grassroots, Daniel Petcu.

Printre sesiunile din programul zilelor de curs s-au numărat cele despre strategiile de dezvoltare a fotbalului grassroots pentru cluburi, cultura internă a acestora și instrumente care să ajute la digitalizarea proceselor de antrenament.

Este al doilea eveniment UEFA Share găzduit de România anul acesta, după cel care avut loc în luna martie și care a fost dedicat fotbalului feminin.