În perioada 21-22 mai, la București, Federația Română de Fotbal a organizat, prin Academia Națională de Fotbal, prima sesiune din cadrul cursului “Managementul Academiilor de Fotbal”, în colaborare cu compania belgiană Double Pass.

Cursul “Managementul Academiilor de Fotbal” este conceput pentru Managerii sportivi sau conducătorii cluburilor, și vizează consolidarea abilităților de a conduce cu succes un club de copii si juniori sau o academie, indiferent de nivelul de competiție in care participă. Programul de educație este format din 4 module în format fizic și 4 online, iar la prima ediție participă 20 de cluburi. Cursul este complementar celorlalte două organizate tot împreună cu Double Pass, cel de Manager al Academiilor, dedicat șefilor de centre de copii și juniori, și cel de Director Sortiv, organizat în special pentru cluburile din Superliga și Liga 2 Casa Pariurilor.

“Felicitări Federației pentru că încearcă să educe cât mai mulți oameni din fotbal: foști fotbaliști sau oameni din structurile cluburilor. Este direcția pe care trebuie să mergem. Fără oameni educați și fără licențe, lucrurile în fotbal nu pot merge în direcția bună. Mă bucur că am participat la curs, ne ajută să ne dezvoltăm atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Ne arată cum se lucrează într-un mediu profesionist. Ne dezvoltăm, creștem și arătăm că lucrurile bune se pot face chiar și în România”, a spus George Galamaz, CFR Cluj.

“Pentru mine a fost primul curs față în față extrem de util. Am beneficiat de informații practice și teoretice pe care le putem aplica în academiile noastre, contribuind astfel la creșterea și eficientizarea operațiunilor cluburilor noastre. Au fost abordate subiecte familiare, dar dintr-o perspectivă nouă, specifică fotbalului. Am fost deosebit de impresionat de segmentul dedicat valorilor și ADN-ului fotbalistic. Deși acest aspect nu este complet absent în România, foarte puține cluburi lucrează în mod activ la dezvoltarea sa”, a declarat Daniel Csik Mark, ACS Partium.

La finalul acestui curs, participanții vor putea:

  • Să creeze un plan și o strategie fotbalistică care să reflecte valorile de bază ale clubului și să ofere îndrumări pentru toate aspectele dezvoltării tinerilor la niveul fotbalului de bază, ceea ce va transforma clubul într-un model axat pe dezvoltare și creștere.
  • Să sprijine și să îndrume antrenorii atât din punct de vedere tehnico-sportiv, cât și din punct de vedere organizatoric, astfel încât aceștia să poată scoate ce e mai bun din ei și jucători.
  • Să gestioneze eficient coordonatorii și să sprijine academia, îmbunătățindu-și abilitățile de conducere.