Prima parte a sezonului 2021-2022 a fost cu suișuri și coborâșuri pentru formația Banat Girls, ocupanta locului 9 în clasamentul Ligii 1 Feminin.

La mijlocul anului 2021, formația bănățeană a găsit sprijinul de care avea nevoie pentru a continua, în autoritățile locale din Comloșu Mare, care au adoptat echipa și au contribuit la conturarea unui plan de dezvoltare al fotbalului feminin. Echipa dispune de toate resursele necesare pentru desfășurarea meciurilor pe teren propriu și își îndreaptă toată atenția către obținerea unor rezultate care să le aducă printre locurile fruntașe ale Ligii 1 feminin.

Am discutat despre planurile de viitor ale echipei cu vicepreședintele Clubului, Daniel Amariei, într-un interviu marca FRF.

Dacă ar fi să analizați acum, la rece, meciurile disputate în prima parte a sezonului, cum ar arăta această analiză?
Lotul nostru a suferit mult în această vară, însă am reușit să ajungem la o înțelegere cu conducerea din Comloșu și am avut un parcurs destul de bun. Într-adevăr, ne așteptam la o salvare a retrogradării. La nivel competițional cred că acest sezon a fost mai slab față de anul trecut, deoarece am pierdut câteva jucătoare bune.

Ați reluat pregătirea pentru play-out? Dacă nu, când intenționați să o reluați?
Pe 31 ianuarie s-a reunit lotul și avem 5 saptămâni de pregătire. A fost un pic mai greu acum la început, am avut tratative cu un antrenor, dar avem suficient timp să ne pregătim. Ne dorim să întărim lotul și să avem o echipă cât mai bună.

S-au făcut modificări în echipă? Cum arată lotul în acest moment?
Nu avem nicio noutate în echipă în acest moment. Suntem exact în aceeași formulă ca la finalul campionatului, însă sper să aducem 4 fete în lotul actual.

Care credeți că sunt calitățile fetelor, într-un sport care este perceput drept al bărbaților?
Cred că sunt mai ambițioase, au un grad de interes mai ridicat, sunt mai atente și nu au frică, tolerența lor la durere este mai mare decât în cazul băieților.

Ce lucruri ar trebui să fie îmbunătățite la nivel de club pentru a vă menține în prima ligă?
În momentul de față noi avem un plan bine pus la punct. Ne dorim să construim o echipă de viitor și suntem conștienți că asta nu se face peste noapte. În acest ritm, sunt sigur că ne vom menține în prima ligă.

Dintre meciurile jucate în prima parte a campionatului, care a fost cel de care ați fost cel mai mulțumit?
Au fost mai multe meciuri față de care mă declar mulțumit. Meciul cu Târgu Mureș sau meciul cu Baia Mare. La anumite meciuri mi-a plăcut tehnica jucătoarelor, chiar dacă nu s-au finalizat cu victorii. Și asta îmi doresc și pe viitor, să avem un joc frumos.

 Care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus pentru acest an?
Obiectivul principal este să avem o clasare cât mai bună în play-out, urmând să formăm o echipă competitivă pentru anul viitor.