55 de fani de 10 naționalități au fost printre cei peste 50.000 de susținători ai României la meciul cu Spania de pe Arena Națională.

Suporterii din Anglia, Norvegia, Scoția, Țara Galilor, Germania, Spania, Franța, Danemarca, Turcia și Cehia au urmărit din tribune ambele partide ale României de săptămâna trecută, cu Spania și Malta, precum și jocuri din ligile inferioare în județele Prahova și Brașov, la Bușteni, Rupea, Brașov și Comarnic.

Acțiunea e cel mai mare eveniment de ”football groundhopping” internațional organizat vreodată.

”Football in Heaven”, proiect susținut de FRF, își propune să promoveze fotbalul din ligile inferioare ale României.

Între 5 și 8 septembrie a avut loc cea de-a patra ediție a proiectului. Precedentele s-au desfășurat în județele Suceava, Neamț și Sibiu.

„Ne-am propus să le arătăm oamenilor care vin alături de noi cât de autentic și unic, până la urmă, e fotbalul în toate zonele României. Partidele naționalei au fost surprize de care s-au bucurat. Fanii provin din cele mai diferite medii sociale, de la profesori, la jurnaliști, politicieni sau ingineri petroliști. Au fost impresionați de peisajul de la Bușteni, de prietenia de la Rupea și de primirea pe care au avut-o la Comarnic. A fost o experiență minunată pentru toți cei implicați”, a spus Emanuel Roșu, inițiatorul proiectului.