Desemnat tricolorul anului 2021 ca urmare a evoluțiilor sale în poarta echipei naționale, Florin Niță a oferit un interviu FRF.ro în care își arată recunoștința față de cei care au contribuit la performanța sa și își prezintă planurile sale de viitor:

  • „Obiectiv: EURO 2024! Mi-am promis o prezență la un turneu final”
  • „Să rămânem la fel de uniți ca în ultima perioadă, așa vor veni și rezultatele!”
  • „Îmi doresc un selecționer ambițios, care să-și propună obiective importante”

– Florin, ai fost de 5 ori votat tricolorul lunii în 2021, ai câștigat trofeul “Tricolorul Anului”. Ce a însemnat pentru tine votul suporterilor români?
– Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor pentru votul și încrederea lor. Vreau să le mulțumesc pentru că au rămas lângă echipa națională și în momentele grele. Împreună cu ei sunt sigur că o să avem rezultate importante în acest an.

– Spuneai că 2021 a fost cel mai bun an din cariera ta. Cui ai vrea să dedici aceste reușite?
– În primul rând, dedic reușitele familiei mele! Apoi vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și antrenorilor cu care am lucrat în 2021, împreună cu ei am reușit să am aceste rezultate impresionante.

– Ai simțit presiune după retragerea lui Tătărușanu știind că, după el, ești cel mai experimentat portar din circuitul naționalei?
– La început am simțit presiune, e normal, dar, cu fiecare meci în care am apărat și cu încrederea pe care am primit o de la colegi și de la antrenori, am reușit să fiu stăpân pe situație.

– Ce poți spune despre viitorii adversari din Liga Națiunilor, Bosnia și Herțegovina, Finlanda, Muntenegru?
– La prima vedere este o grupă accesibilă. Dar să nu uităm meciurile pe care le-am avut cu Muntenegru, o echipa cu jucători foarte bătăioși. Bosnia-Herțegovina este o echipă pe același stil, agresivă, dar să nu uităm nici de Finlanda. A reușit în campania pentru calificarea la Mondial să câștige 4 puncte în dubla cu bosniacii. Asta îmi spune că trebuie să fim foarte atenți în meciurile pe care le vom avea împotriva lor.

– Presupun că, mai ales după dezamăgirea din finalul ultimei campanii, obiectivul tău este să aperi pentru România la EURO 2024.
– Sigur că îmi doresc acest lucru, să joc cu echipa națională la un turneu final… Este promisiunea pe care mi am făcut-o, dar, înainte de toate, îmi doresc să fiu sănătos ca să pot atinge această performanță.

– În final de campanie doar Germania a reușit să îți înscrie, în rest au fost 6 meciuri fără gol primit. Cum s-a văzut din poartă evoluția echipei și ce ne-a lipsit pentru un loc la baraj?
– Împreuna cu colegii am avut această serie de meciuri fără gol primit, în afara partidei din Germania. Asta arată că ne-am făcut bine temele. Așa cum toată lumea a spus, victoria cu Islanda ne-a lipsit pentru un loc la baraj. Toți jucătorii au dat totul pe teren, numai că, din nefericire, nu am reușit să înscriem.

– Cu ce mesaj și-a luat Mirel Rădoi rămas bun de la voi?
– A fost un moment dificil, toată lumea era cu lacrimi în ochi după discursul pe care l-a avut. Sunt convins ca toată lumea a învățat ceva din experiența pe care am avut o cu Mirel. Sper și îmi doresc ca această echipă să rămână la fel de unită cum am văzut-o în ultima vreme. În felul acesta vom avea și rezultatele așteptate!

– Ce așteptări ai de la viitorul selecționer?
– Am urmărit și eu toate discuțiile legate de selecționer, îmi doresc un antrenor care să fie ambițios, să își propună rezultate importante. Indiferent cine va fi numit, cu siguranță o să audă acest lucru de la toată lumea: să aibă multe realizări și multă baftă! Hai, România!