Fostul internațional francez, cu 80 de selecții pentru Les Bleus, și ambasador UEFA a fost, pentru o zi, invitatul președintelui Răzvan Burleanu.

După ce a transmis un mesaj de susținere pentru noua Academie Națională de Fotbal (ANF), chiar cu ocazia lansării acesteia, Florent Malouda a participat la o întâlnire cu președintele FRF și cu alți reprezentanți din zona tehnică a FRF, printre care Mihai Stoichiță, director tehnic, Vlad Munteanu, manager operațional al loturilor naționale de tineret și juniori, Lucian Burchel, manager ANF. Au fost discutate diferite aspecte privind viitoarea strategie tehnică a FRF și importanța educației în sport și în fotbal, în special.

„O strategie tehnică la nivel național este importantă pentru a avea performanțe și pentru a fi eficient pe termen lung. Pentru mine, acest lucru este sinonim cu sustenabilitatea, trebuie să ai o viziune, o strategie pe care să o implementezi, în special într-o ţară precum România. Aveți o identitate puternică, o istorie cu jucători de mare valoare, cred că atunci când ai o strategie tehnică, îi ajuți pe toți să înțeleagă calea pe care o urmezi”, spus Malouda, care s-a referit și la beneficiile profesionalizării tuturor celor implicați în fotbal: „Cei care își încheie cariera de jucător au dezvoltat multe abilități care le pot fi de ajutor în ceea ce eu numesc a doua lor carieră. Noi, foștii fotbaliști, avem o opinie, e important să ne-o exprimăm și să fim parte din evoluția acestui sport pe care îl iubim”.

Cu ocazia vizitei sale, francezul a făcut cunoștință și cu echipa de voluntari care se ocupă de organizarea UEFA EURO 2020 la București. Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Chelsea le-a dat o mână de ajutor voluntarilor și apoi le-a ținut acestora un scurt discurs motivațional. O astfel de întâlnire a avut loc, de această dată online, și cu juniori de la loturile naționale ale României, cărora Malouda le-a prezentat din experiențele sale și le-a oferit sfaturi care să îi ajute în carieră.

La finalul zilei, fostul internațional francez a asistat din tribune la finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, 2-3 după prelungiri.

Urmărește un interviu FRF TV cu Florent Malouda: