Echipa de futsal FK Odorheiu Secuiesc a cucerit luni, 28 februarie 2022, Cupa României rezervată juniorilor sub 19 ani. FK Odorheiu Secuiesc a dispus în marea finală de CSF CFR 1933 Timișoara, scor 7-0.

Echipa pregătită de Jakab Zoltan, managerul general al clubului harghitean, își încheie astfel parcursul excelent de-a lungul întregii competiții a Cupei României sezonul 2021-2022.

Găzduit de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc timp de trei zile (sâmbătă, duminică și luni), turneul final al Cupei României U19 la futsal a fost un adevărat spectacol. În drumul spre finală, FK Odorheiu Secuiesc a trecut, în ordine, de ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț (scor 6-1) și CN Nicu Gane Fălticeni (scor 6-3). Adversara harghitenilor din finală, CFR Timișoara, supravegheată la Odorheiu Secuiesc de Robert Lupu, antrenorul echipei de seniori a clubului bănățean, a trecut de KSE Târgu Secuiesc (scor 9-3) și de CFR Turnu Severin 1943 (5-1).

Finala nu a avut însă istoric, FK Odorheiu Secuiesc dominând confruntarea la toate capitolele.

“Spuneam înainte de turneul final că avem poate cea mai frumoasă și mai valoroasă echipă din istoria clubului la nivel de juniori, așa cum susține toată lumea, dar că trebuie să demonstrăm că avem valoare pe teren. Și am demonstrat! Am demonstrat că dacă muncești vin și rezultatele, pentru că, până la urmă, secretul reușitei înseamnă muncă, muncă și iar muncă! Vrem să construim pentru viitor, iar această echipă, care a cucerit Cupa României, e un proiect în care investim de ani buni. Din lotul echipei fac parte 4-5 jucători care se antrenează cu prima echipă, iar asta s-a văzut. Când ai o linie formată din oameni care se antrenează zi de zi, atunci ai un avantaj. Câștigarea Cupei României ne bucură enorm! E o răsplată a muncii noastre. În plus, această Cupă a României la U19 era singurul trofeu care lipsea din vitrina clubului nostru! Care a fost cel mai greu meci? Cel din finală, firește! Am întâlnit în sferturi și în semifinale adversari pe care îi cunoșteam din campionat. În semifinale ne-am permis chiar să rulăm tot lotul, odihnind astfel mulți dintre oamenii de bază. Așa cum spuneam, 4-5 jucători din echipa U19 sunt deja prezențe obișnuite la antrenamentele primei echipe. Sperăm ca din vară să mai vină doi jucători. Suntem mulțumiți și pentru faptul că am organizat foarte bine și acest turneu final. Chiar ne place să organiză, astfel de turnee”, a spus Jakab Zoltan, managerul general al FK Odorheiu Secuiesc.

Turneul Final Cupa României U19

Sâmbătă, 26 februarie 2022

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 6-1
ACS KSE Târgu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 3-9
CN Nicu Gane Fălticeni – Șoimii Șimand 5-2
CFR Turnu Severin 1943 – CSM Târgu Mureș 6-5

Duminică, 27 februarie 2022

Odorheiu Secuiesc – Fălticeni 6-3
CFR Timișoara – Severin 5-1

Luni, 28 februarie 2022 – Finala

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 7-0
Au marcat: Miklós Árpád (3), Csomor Máté (11, 36), Kerestély József (13, 32), Bálint Andor (33), Csíki Zsolt (40)

FK Odorheiu Secuiesc: Tompea Damian Sandrin – Péter Miklós, Miklós Árpád, Kerestély József, Bálint Andor; Vass Dávid, Bálint Lukács, Partene Mihai Denis, Csíki Zsolt, Jakab Gergő, Csomor Máté, Boga Richárd Bence, Hegyi Attila, Csog János Csongor
Antrenor: Jakab Zoltán

CFR Timișoara: Matei Horvat – Andrei Buhăceanu, Mădălin Trion, Alexandru Trifa, David Georgel; Marius Sumălan, Denis Soare, Dragoș Eterieș, Bogdan Mihuț, Rareș Tivadar, Rareș Mica, Ștefan Grimmer
Antrenor: Raul Filimon

Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei (Brăila)
Observator: Captan Sebastian (Galați)

Articol de Adi Dobre