FOTO: Paul Ursachi / Sportpictures

Miercuri, 2 iunie, s-au disputat jocurile din semifinalele Cupei României la fotbal feminin.

Heniu Prundu Bârgăului, vicecampioana României, a trecut cu 8-0 de Vulpițele Galbene Roman, singura echipă din eșalonul secund care a reușit să ajungă până în semifinalele actualei ediții a Cupei României.

Pentru Heniu Prundu Bârgăului este a doua prezență în finala Cupei României. Bistrițencele au mai ajuns în ultimul act al competiției în 2018, dar au fost învinse de CSȘ Târgoviște, scor 3-0.

În cealaltă semifinală s-au înfruntat Piroș Security Arad și U Olimpia Cluj. După ce în weekend s-a impus cu 4-0 în ultima etapă a campionatului, echipa antrenată de Iulian Szekely le-a învins din nou pe arădence, de data aceasta cu 3-0.

U Olimpia Cluj va lupta astfel pentru al doilea trofeu în acest sezon, după ce a cucerit titlul de campioană pentru a zecea oară în istorie. Ultima oară când gruparea ardeleană a reușit eventul a fost în 2017.

Heniu Prundu Bârgăului și U Olimpia Cluj se vor întâlni în marea finală pe 6 iunie, de la ora 12:30, pe Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad!

Rezultate semifinale

Heniu Prundu Bârgăului – Vulpițele Galbene Roman 8-0
Au marcat: Edvina Ciontos (19), Andreea Laiu (24, 27, 44), Paula Madalina Boros (48), Alexandra Hornea (62), Diandra Jean (76), Mihaela Purcil (78)

Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj 0-3
Au marcat: Mihaela Ciolacu (penalty) și Carolina Țabur (2 goluri)