Echipa feminină a clubului FC Rapid 1923 a promovat matematic în Liga 2 Feminin încă din 14 aprilie, cu 5 etape înainte de încheierea sezonului în al treilea eșalon fotbalistic!

Fetele pregătite de Speranța Popescu au câștigat categoric Seria 4 din Liga 3 Feminin, deși în acest moment mai sunt de disputat încă 3 etape până la încheierea campionatului. Cu un parcurs fără cusur, 13 victorii din 13 meciuri disputate până acum, 90 goluri marcate și doar 6 primite, formația alb-vișinie a acumulat până acum 39 puncte!

Festivitatea de premiere a avut loc chiar pe cocheta arenă din Giulești, la pauza partidei dintre FC Rapid 1923 și Universitatea Craiova din SuperLigă, programată luni, 29 aprilie. Astfel, fetele au putut sărbători promovarea în Liga 2 Feminin alături de toată suflarea rapidistă! 

În paralel, fetele pregătite de Speranța au avut un parcurs de apreciat și în Cupa României, unde s-au calificat în faza grupelor, fiind una dintre cele două reprezentante ale eșalonului trei, alături de Universitatea Craiova!

Despre parcursul din acest sezon, presiunea de a evolua pentru o echipă de tradiție precum FC Rapid 1923, dar și despre obiectivele echipei din toamnă, am discutat chiar cu antrenoarea echipei, Speranța Popescu!

Felicitări pentru promovarea în Liga 2 Feminin! Cum a fost să sărbătoriți îndeplinirea obiectivului alături de fanii rapidiști, pe arena din Giulești?
Mulțumim frumos! Da, a fost un sentiment de nedescris să sărbătorim acest eveniment special pe arena din Giulești, pentru că este stadionul unde am copilărit și am visat să am cele mai frumoase momente în cariera mea sportivă, ca jucătoare, arbitru sau antrenoare. Sărbătorirea promovarii împreună cu miile de suporteri ai Rapidului a însemnat nu doar confirmarea muncii mele de antrenor sau satisfacția promovării, ci și apartenența la acest mare club care este FC Rapid, iar acest sentiment este neprețuit!

Ați avut un parcurs fără cusur în acest sezon din Liga 3 Feminin, cu 94 goluri înscrise până acum și doar 6 primite! Acesta a fost obiectivul de la început?
Da, obiectivul nostru a fost de la început promovarea! Am avut un proiect bine conturat, o selecție temeinică, o pregătire eficientă și constantă a fetelor, iar dorința lor de a performa ne-a dus la atingerea acestui obiectiv. Iar cum victoriile aduc victorii, fetele s-au ambiționat și de fiecare dată și cu fiecare meci au vrut mai mult, mai sus. Anul trecut am fost foarte aproape de atingerea acestui obiectiv, ceea ce ne-a motivat suplimentar în acest sezon să obținem promovarea de o manieră așa clară.

Orice presiune în plus merită cu prisosință la FC Rapid!”

Este o presiune suplimentară pentru fete faptul că reprezintă un club de mare tradiție asa cum este FC Rapid?
Bineînțeles! Sa faci parte din acest club de tradiție este o presiune suplimentara, o obligație dar și o bucurie, iar când atingi o asemenea performanță și te bucuri alături de minunații suporteri ai Rapidului, realizezi că orice presiune în plus a meritat cu prisosință!

Cum le-ați menținut motivate și concentrate pe parcursul acestui sezon?
Nu a fost ușor, majoritatea sunt jucătoare tinere și, câteodată, își pot pierde concentrarea destul de ușor. Însă, cu ajutorul jucătoarelor experimentate, am reușit să ne mobilizăm și să ne menținem concentrarea pe tot parcursul sezonului.

Care sunt obiectivele în Liga 2 Feminin? Urmăriți accederea în prima ligă?
Știm că în Liga 2 Feminin nivelul este mai ridicat, iar jocurile sunt dificile, tocmai de aceea ne-am propus, în primul rând, să mai aducem câteva jucătoare valoroase în această vară. Obiectivul este, bineînțeles, să încercăm accederea în prima liga. Este, cu siguranță, un obiectiv greu de realizat de o echipă nou-promovată, însă ne propunem să facem tot ce depinde de noi.

”Avem peste 40 jucătoare talentate în pepiniera Rapidului în acest moment”

Câte fete găsim în acest moment în pepiniera Rapidului?
Având în vedere faptul că FRF s-a implicat foarte mult în dezvoltarea fotbalului feminin prin organizarea de competiții la nivel de junioare, dar și datorită faptului că reprezentăm un club de tradiție, am atras un număr mare de jucătoare. Clubul nostru are junioare foarte talentate care pot veni din urma pentru a contribui la îmbunătățirea performanței. Și, cel mai important, pentru a face pasul către echipa națională. În prezent, în pepiniera Rapidului sunt peste 40 de jucătoare talentate.

Ce strategie aveti de a atrage fetele catre fotbal?
În primul rând, condițiile foarte bune pe care FC Rapid le oferă fotbalului feminin, dar și prin promovarea echipei în mass-media sau pe canalele de social media!

Cat de dificil sau usor este pentru o fata in prezent sa practice fotbal? Considerati ca au crescut oportunitățile comparativ cu anii precedenti?
Odată cu creșterea popularității fotbalului feminin și a extinderii lui în societate, practicarea acestuia a devenit normalitate. Este un sport ca oricare altul, practicat cu aceeasi eficiență, plăcere și pasiune atât de către fete, cât și de băieți.