Naționala feminină U17 a României se va reuni duminică, 8 octombrie, la București, urmând ca în perioada 12-21 octombrie să dispute meciurile din Liga A, în prima rundă de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Tricolorele antrenate de Nina Anca vor participa la un stagiu de pregătire la București, de pe 8 până pe 11 octombrie, iar apoi vor pleca în Germania, unde se dispută meciurile Grupei 4 din Liga A, în care au mai fost repartizate alături de naționala nostră Germania, Austria și Ucraina.

România s-a menținut în Liga A la finalul preliminariilor trecute, iar meciurile din această rundă de calificare vor decide urnele valorice ale naționalelor participante pentru tragerea la sorți în cea de-a doua rundă de calificare. De asemenea, echipele care încheie pe locul 4 în grupele din Liga A vor retrograda în Liga B pentru cea de-a doua rundă, pierzând astfel șansa calificării la Europeanul de anul viitor.

Programul meciurilor în Grupa 4:

Sâmbătă, 14 octombrie
 14:00  Germania – Ucraina
 17:00  Austria – ROMÂNIA

Marți, 17 octombrie
 14:00  Germania – Austria
 17:00  ROMÂNIA – Ucraina

Vineri, 20 octombrie
 14:00  ROMÂNIA – Germania
 14:00  Ucraina – Austria

La finalul celei de-a doua runde din preliminarii, primele clasate din cele șapte grupe se vor califica la Campionatul European WU17 care se va disputa în Suedia anul viitor, în perioada 5-18 mai. Turneul european va decide de asemenea și reprezentantele Europei la Cupa Mondială WU17, care va avea loc toamna viitoare în Republica Dominicană.

Lotul convocat:

Portari: Alesia Moldovan (Politehnica Timișoara), Boglarka Balog (FK Csikszereda)

Fundași: Andra Mihăescu (Gloria Bistrița 2018), Bianca Corsei (Politehnica Timișoara), Patricia Șerban (Politehnica Timișoara), Rianna Fratuțescu (Politehnica Timișoara), Sara Borțea (Farul Constanța), Irina Apostol (Politehnica Timișoara)

Mijlocași: Alexandra Boboc (Politehnica Timișoara), Giulia Dumitru (Cesena | Italia), Ester Szoke (FK Csikszereda), Dana Cioablă (Politehnica Timișoara), Elena Petrișor (Politehnica Timișoara), Mara Banciu (Farul Constanța), Anastasia Lionte (FC Botoșani), Maria Ivan (CSS Târgoviște)

Atacanți: Nathalie Stoicescu (Farul Constanța), Anastasia Radu (Farul Constanța), Lorena Mihăilesc (Politehnica Timișoara), Boglarka Fulop (FK Csikszereda)