Naționala feminină U16 a câștigat cu 4-0 meciul de pregătire disputat împotriva Azerbaidjanului la Turneul de Dezvoltare pe care România îl găzduiește la Buftea, iar eroina partidei a fost mijlocașul Ezter Szoke, marcatoarea unui hattrick!

„Decarul” României și mijlocașul celor de la FK Csikszereda a deschis scorul după o acțiune individuală pe partea stângă, apoi a dus scorul la 2-0 printr-un șut din afara careului și a bifat hattrick-ul în minutul 65, când a profitat de erorile defensivei oaspete.

Mă simt onorată și încerc întotdeauna să dau tot ce pot pentru a ajuta echipa”, a spus Ezter Szoke într-un interviu acordat site-ului FRF.

De unde a pornit pasiunea ta pentru fotbal, de când ai început să-l practici?
În familia noastră, mulți au jucat fotbal, așa că am vrut și eu să încerc. Am jucat fotbal acasă cu fratele meu și cu tatăl meu, dar la vârsta de aproximativ 5 ani am mers la primul antrenament și mi-a plăcut foarte mult, așa că am continuat. La început, am jucat fotbal doar pentru că îmi plăcea, era o bucurie pentru mine. Acum însă, am și obiective în afară de faptul că vreau mereu să mă simt bine atunci când joc fotbal.

Cum ai devenit mijlocaș? A fost alegerea ta sau antrenorii te-au îndrumat?
Când am început să joc fotbal, eram atacant, dar într-o zi la antrenament, fiecare jucător și-a schimbat poziția și mi-a plăcut foarte mult postul de fundaș. Așa că am fost fundaș, până când am trecut la echipa feminină de adulți, și antrenorul mi-a spus să joc mijlocaș stânga.

Ce jucători și jucătoare pe care le admiri? 
Nu am un jucător preferat sau o jucătoare preferată, dar dacă ar trebui să aleg pe cineva, aș spune că Richarlison de la Tottenham și Alexia Putellas de la Barcelona.

Cum a fost să înscrii un hattrick în tricoul echipei naționale? Ai mai reușit până acum să înscrii atâtea goluri într-un singur meci?
Da, am mai reușit de câteva ori. Cred că nu a fost doar meritul meu, ci al întregii echipe, deoarece am jucat bine pe tot parcursul meciului, eu doar am finalizat acțiunile.

Ce înseamnă pentru tine să joci pentru naționala României și care e cel mai important lucru pe care l-ai învățat de când vii la lot?
Pentru mine înseamnă mult și mă bucură să joc pentru naționala României. Mă simt onorată și încerc întotdeauna să dau tot ce pot pentru a ajuta echipa. Am învățat multe în ceea ce privește tehnica, pozitionătile și referitoare la motivatie si dezvoltarea mentală.


Programul meciurilor naționalei U16:

 DUMINICĂ, 23 APRILIE
Azerbaidjan – Ucraina 0-4
ROMÂNIA – Grecia 0-5

 MARȚI, 25 APRILIE
Grecia – Ucraina 0-0 (7-6 d.pen.)
ROMÂNIA – Azerbaidjan 4-0

 VINERI, 28 APRILIE
10:00: Grecia – Azerbaidjan
14:00: ROMÂNIA – Ucraina

Meciurile României pot fi urmărite LIVE pe FRF.tv.