Universitatea Cluj a obținut titlul de campioana României anul trecut, după o luptă înverșunată cu Politehnica Timișoara. Deși au stat aproape tot sezonul pe locul al doilea al clasamentului, rezultatele din ultimele etape ale campionatului le-a trimis pe jucătoarele clujence direct în lupta din turul preliminar al UEFA Women’s Champions League.

Meciul dintre Universitatea Cluj și Spartak Myjava va putea fi urmărit live pe FRF TV miercuri, 6 septembrie, de la ora 16:00. Din grupa de calificare care se va desfășura la Alba Iulia mai fac parte echipele Ferencváros (campioana Ungariei) și Qiryat Gat (campioana Israelului).

Formația clujeană este și gazda grupei, meciurile urmând a se disputata pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia. Biletele pot fi achizționate în ziua meciului de la casieriile stadionului.

Iată programul complet al grupei:

6 septembrie 2023
ora 11:00: Ferencváros (Ungaria) – Qiryat Gat (Israel)
ora 16:00: Universitatea Cluj (Romania) – Spartak Myjava (Slovacia) (FRF TV)

9 septembrie 2023
Ora 11:00: Învinsa M1 – Învinsa M2
Ora 16:00: Câștigătoare M1 – Câștigătoare M2

„O să facem tot ceea ce ține de noi în atingerea obiectivului!”

După o pregătire intensă de care au avut parte în această vară, clujencele sunt gata să dea tot ce e mai bun în teren.

„Cu siguranță ne dorim să câștigăm această grupă și să trecem mai departe în faza următoare. De aceea, o să facem tot ceea ce ține de noi în atingerea obiectivului. Pe de altă parte am avut o pregătire de vară foarte bună, deci nu ne rămâne decât să ne concentrăm, să avem motivația necesară și o atitudine bună, astfel încât rezultatele să fie cele așteptate.” a declarat Constantin Olariu, antrenorul Universității Cluj.

Adina Girugiu, jucătoare și antrenor secund al Universității Cluj a declarat: „Am avut o perioada de pregătire bună, cu meciuri amicale reușite. Sper ca în ziua meciurilor din Champions League, să reușim să fim proaspete și cele mai determinate.

Avem un grup tânăr cu dorința de afirmare și mult talent. Unele dintre ele, chiar tinere fiind, au simțit deja ceea ce înseamnă meciurile din Champions League și cunosc această competiție. Toate echipele pleacă cu șanse egale. Important este ca noi să fim determinate și să ne dorim victoria un pic mai mult decât echipa adversă.

Am încredere in staff-ul tehnic si am încredere mare in coechipierele mele că o să facem tot ceea ce ține de noi ca să reușim!”

„Știu că partidele vor fi o provocare pentru noi toate, dar consider că suntem pregătite!”

Mikhail Johnson, una dintre noile achiziții ale Clujului, sosită tocmai din Statele Unite ale Americii, declară: „Sunt foarte încântată să am prima mea apariție în UWCL. A fost ca un vis pentru mine să concurez în această prestigioasă competiție. Mi-am dorit să joc împotriva echipelor din întreaga Europa. Știu că aceste meciuri vor fi o provocare pentru noi toate, dar consider că suntem pregătite și sper să facem orașul Cluj să se mândrească cu noi!”

Carmen Marcu, jucătoare a Universității Cluj: „Aștept cu nerăbdare începerea meciurilor. Consider că suntem pregătite atât tehnic, cât și tactic pentru primul joc oficial unde suntem dispuse să dăm totul pentru a ne califica mai departe, deoarece ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă.

Chiar dacă vom juca la Alba Iulia, sperăm sa avem parte de cât mai mulți suporteri la ambele meciuri. Plecăm pozitive la drum alături de staff și vrem să ne atingem obiectivul.”

„Sunt deja mândru de fetele noastre înainte de startul competiției!”

Alin Cioban, președințele formației clujene: „Sunt deja mândru de fetele noastre înainte de startul competiției.

Le mulțumesc pentru cum au gestionat această perioadă de pregătire și pentru faptul că au format un colectiv unit. Sunt încântat de cum s-au pregătit împreună și de relația staff – jucătoare. Le-am înțeles sacrificiile și le-am apreciat munca de-a lungul timpului pentru a performa în acest sport și de aceea pentru ele în primul rând mi-aș dori în acest sezon de Champions League să mergem cât mai departe.”