Cu toții ne amintim de incredibila performanță din 2019, când generația lui Ianis Hagi, condusă magistral de Mirel Rădoi, a ajuns în semifinalele #U21Euro!

În 2023, Reprezentativa U21 a României va juca pentru a patra oară la UEFA EURO U21.

Prima participare a avut loc în 1998, din postura de țară gazdă, dar atunci sistemul de joc era diferit: doar fazele finale se jucau în „țara gazdă” a turneului, iar meciurile din grupe erau organizate de către fiecare țară în parte. Chiar și așa, România a câștigat toate cele 8 meciuri din grupa 8, unde naționala noastră a fost repartizată alături de Islanda, Irlanda, Lituania și Macedonia. Primul meci în faza finală, organizată chiar la noi în țară, a fost împotriva Țărilor de Jos, a adus 15.000 spectatori pe stadionul Steaua, iar rezultatul a fost 2-1 în favoarea Țărilor de Jos. Golul echipei noastre a fost marcat de Cosmin Contra.

În cel de-al doilea meci, România a pierdut în prelungiri meciul cu Germania, iar ultimul meci a consemnat tot o înfrângere, de data aceasta în fața Rusiei.

Considerat o rampă de lansare pentru mulți jucători importanți din istoria naționalei de seniori, la EURO U21 1998 s-au aflat pe teren Bogdan Lobonț, Cosmin Contra, Florentin Petre, Ionel Dănciulescu și Cătălin Hîldan, alături de alți sportivi cu rezultate foarte bune de-a lungul carierei.

România a revenit la EURO U21 în 2019, competiție organizată de Italia și San Marino, însă de data aceasta turneul final s-a jucat într-un format clasic: atât meciurile din grupe, cât și cele din fazele finale s-au desfășurat în țările gazdă ale turneului.

Cu Ianis Hagi, George Pușcaș, Tudor Băluță și Florinel Coman în mare formă, reprezentativa țării noastre a încheiat grupa pe locul 1, după victorii clare împotriva Croației (4-1) și Angliei (4-2), urmate de o remiză cu Franța (0-0).

România a avansat în faza semifinalelor, unde a întâlnit Germania, care s-a impus cu 4-2 într-un meci dramatic, decis în ultimele minute ale reprizei a doua, când Waldschmidt (min 90) și Amiri (min 90+4) au făcut diferența.

Cea mai recentă participare la EURO U21 a avut loc în 2021, ediție organizată în Ungaria și Slovenia. România s-a calificat grație unui parcurs bun în preliminarii, unde a fost repartizată într-o grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. La finalul celor 10 partide din calificări, România s-a clasat pe locul al doilea, cu 6 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri.

Repartizată într-o grupă de foc la turneul final, România a dat piept cu Țările de Jos, Germania și Ungaria. După un meci egal cu Țările de Jos (1-1), victorie cu Ungaria (2-1) și egal cu Germania (0-0), România a terminat grupa la egalitate de puncte (5) cu Germania și Țările de Jos, obținând doar locul 3 prin departajarea la golaveraj. Tricolorii au plecat acasă fără a fi învinși de marile forțe ale Europei, fiind la doar un gol de o nouă mare performanță.

În 2023, România revine la EURO U21, de data aceasta pe teren propriu și va juca la București într-o grupă cu Spania (21 iunie), Ucraina (24 iunie) și Croația (27 iunie). Toate meciurile echipei naționale U21 se vor disputa pe stadionul Steaua, iar aportul suporterilor poate să fie factorul decisiv pentru echipă! „Avem o mare responsabilitate, având în vedere că turneul final se va disputa la noi. Vom avea suporterii aproape. Ne dorim să avem un parcurs bun și să ieșim din grupă”, a declarat Emil Săndoi, antrenorul U21 al României.


Înscrie-te acum ca să poți cumpăra bilete în avans la cele mai tari meciuri.
Perioada de înscriere înainte de tragerea la sorți pentru achiziționarea de bilete #U21Euro 2023 s-a încheiat pe 18 octombrie. Astfel, suporterii înscriși până la această dată vor fi primii care își vor cumpăra biletele.

Având în vedere numărul mare de înscrieri, am creat și o a doua perioadă de vânzare în avans.

Astfel, suporterii care se înscriu pe site-ul turneului până pe 9 februarie inclusiv, vor putea achiziționa bilete la meciurile #U21Euro 2023 înainte de deschiderea vânzării publice, putând astfel să obțină locurile dorite la cele mai tari meciuri la maximum 45 lei/bilet!

În plus, dacă te înscrii până pe 9 februarie, poți participa la tragerea la sorți pentru anumite pachete de bilete, vezi detalii în linkul de înscriere.

Înscrie-te acum!