Prima reprezentativă de futsal a României se va reuni luni, 13 decembrie, la Vaslui, după care va pleca în Moldova pentru două meciuri de verificare în compania selecționatei similare. Partidele se vor juca sâmbătă, 18 decembrie, și duminică, 19 decembrie.

UPDATE | Modificare în lotul României, convocat de Kacso Endre pentru partidele echipei naționale cu Moldova. Accidentat, Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî – Kazakhstan) a fost înlocuit cu Robert Crișan (United Galați).

Față de lotul convocat luna trecută împotriva Georgiei, noutatea o reprezintă prezența tânărului Darius Nastai. Campion cu Informatica Timșoara, Darius Nastai a plecat în 2018 la formația italiană ASD Junior Domitia. În acest moment, Nastai e sub contract cu formația de primă ligă poloneză FIT – Morning Gredar Brzeg.

„După două acțiuni, în care am întâlnit pe rând Ucraina și Georgia, cred că suntem pe drumul cel bun. Echipa s-a comportat bine, noii veniți au depus eforturi să se acomodeze la cerințele primei reprezentative. Ne vom reuni luni, 13 decembrie, la Vaslui, după care vom trece Prutul pentru cele două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Moldovei. Vom întâni un adversar incomod, o echipă bătăioasă cu jucători ce cunosc perfect futsalul de la noi. Moldova are o linie extraordinară, cu jucători care s-au maturizat la noi, în Liga I. Moldovenii tocmai ce au cucerit un trofeu în Germania.”, a spus Endre Kacso, selecționerul României.

Iată lotul convocat de Kacso Endre:

Portari: Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc), Teodor Lungu (CFR Timișoara), Gică Dospinescu (Sportul Ciorăști)

Jucători de câmp: Kusmodi Tamas, Iszlai Richard (ambii de la Autobergamo Deva), Octavian Cireș (CS United Galați), Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî – Kazakhstan), Darius Nastai (FIT – Morning Gredar Brzeg – Polonia), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (ambii la SG Kecskemét Futsal – Ungaria), Bálint Andor, Balázsi Attila (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Felipe Oliveira (Jaén – Spania), George Lepădatu (ASD Active Network- Italia), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso – Portugalia)

Staff tehnic:
Endre Kacso – antrenor principal
Mánya Szabolcs – antrenor secund și jucător
Mihai Tătar – antrenor cu portarii
Vasko Karabolevski – medic
Emanuel Gugu – preparator fizic
Nicola Koposcsuch – masor

Articol de Adi Dobre