În perioada 16-17 decembrie, echipa națională de eFotbal va debuta în preliminariile eNations Cup 2022 la FIFA. Cei doi jucători care vor reprezenta România în prima rundă a competiției sunt Răzvan Puiu și Cosmin Petrescu.

Răzvan Puiu are 18 ani și evoluează ca jucător profesionst de FIFA pentru echipa de eFotbal Team Gullit. Pe lângă cariera în eFotbal, acesta creează conținut pe YouTube și pe Social Media cu jocul FIFA 22. Pentru a-l cunoaște mai bine, i-am adresat câteva întrebări interesante în cadrul unui interviu.

1. Cum te simți  reprezinți România?

 – Sunt mândru îmi pot reprezenta țara și vreau avem rezultate bune cu eNaționala. Împreună cu Cosmin cred că o să facem România mândră și la eNations Cup 2022 (echivalentul Cupei Mondiale) vom face o figură frumoasă.

2. Se va juca în sistem 2v2 și-l vei avea pe Cosmin coleg. Cum ți se pare acest lucru și cât de dificili sunt adversarii din grupă?

– E mai greu decât la 1v1, acolo unde tu deții controlul și gameplay-ul este mai bun decât la 2v2. Anul trecut, am reușit câștigam toate meciurile la dublu, avem tactica noastră, ne vom antrena și cred o câștigăm, pentru suntem amândoi puternici. Grupa mi se pare una echilibrată, cu echipe puternice care fac parte din top 5 în Europa și le vom face față.

3. Care sunt obiectivele tale cu eNaționala și cu echipa de club?

– Obiectivul cu eNaționala este acela de a ne califica la turneul final, pentru că acolo vom întâlni cele mai bune echipe din lume și ne vom putea testa nivelul, iar de acolo vom lua totul pas cu pas. La club, am început foarte bine sezonul și vreau calific la Cupa Mondială și în eChampions trec de grupe, să ajung cât mai departe în competiție.

4. Faci parte din Team Gullit, proiectul de eSports al lui Ruud Gullit, câștigător al Balonului de Aur 1987. Cum ai ajuns să evoluezi pentru echipa acestuia?

 – Da, sunt onorat să evoluez pentru echipa lui, este o legendă a fotbalului și mă bucur că sunt aici. În FIFA 20 am fost la un meci de calificare în luna februarie, am postat rezultatele mele pe Twitter și după am fost contactat de un manager de la Team Gullit. Mi-a spus ar vrea dau probe pentru ei și să mă duelez cu niște jucători. Am jucat cu ei, i-am învins, după au spus vor vin la ei și am acceptat. M-au întrebat înainte, ce îmi propun pentru FIFA 21, iar toate acele obiective pe care le-am menționat, am reușit le ating și a fost un an foarte bun pentru mine.

5. Cum te vezi în viitor?

 – Mă văd în continuare un jucător profesionist de FIFA și vreau creez conținut pe YouTube, Instagram, să cresc pe zona de Social Media.

6. Cum crezi  va evolua eFotbalul?

– Observ că industria este într-o continuă creștere, chiar și în România. Noi, spre exemplu, reușim să facem rezultate foarte bune, ceea ce e un lucru pozitiv și pentru țară.

7. Dacă ar fi  joci o finală importantă la FIFA pe un stadion de fotbal, care ar fi acela și de ce?

– Aici e un răspuns clar, stadionul echipei mele de suflet, Anfield. Țin cu Liverpool de când eram mic și mi-a plăcut foarte mult Steven Gerrard, iar acum de Salah.

România va face parte din prima divizie a conferinței secunde a Europei, acolo unde adversarele vor fi Suedia, Finlanda, Portugalia, Germania, Italia, Rusia și Belgia. eNaționala noastră se va duela cu cele mai puternice echipe din Europa la eFotbal și va avea un drum greu până la următoarea etapă a eNations Cup 2022.

Programul meciurilor României în decembrie

  • Meci 1: Germania – România
  • Meci 2: România – Portugalia
  • Meci 3: Finlanda – România
  • Meci 4: România – Suedia
  • Meci 5: România – Belgia
  • Meci 6: România – Rusia
  • Meci 7: Italia – România

Duelurile României vor fi transmise pe Facebook și pe YouTube.

În acest moment, România este pe locul 17 în lume la FIFA și se află la 97 de puncte față de primul loc, ocupat de Anglia.

Informații despre parcursul echipei Naționale de eFotbal a României la eNations Cup 2022 puteți găsi aici.