Liga I Futsal Fortuna a programat în acest week-end meciurile etapei cu numărul trei. Runda a debutat la Brăila, fieful temporar al campioanei CS United Galați. Trupa lui Florin Ignat a întâlnit formația CFF Clujana Cluj, de care a trecut, fără probleme, scor 9-0.

Aflată în plină pregătire pentru meciurile din UEFA Futsal Champions League, formația gălățeană a profitat din plin de această partidă pentru a pune la punct în continuare strategia de joc. Daniel Araujo, Burdujel, Octavian Cireș (câte o dublă fiecare), Dudău,  Crăciun și Leonardo Dos Santos “Pelé” au fost marcatorii echipei gălățene. “Pelé” s-a remarcat inclusiv prin trei pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

„A fost un antrenament reușit pentru Liga Campionilor. Ne-am simțit bine la Brăila, ne-am antrenat aici, ne-am obișnuit cu suprafața, dar abia așteptăm să ne întoarcem acasă la Galați”, a spus Rareș Oană, cel care a obținut și un penalty, ratat însă de Albert Cireș, 17 ani, mezinul echipei gălățene.

„Sala din Brăila ne-a purtat noroc. Nici nu putea fi altfel! Am obținut trei puncte, importante în economia campionatului. Mai avem multe de pus la punct, dar mă bucur că băieții au arătat poftă de joc, prospețime”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

În cea de-a doua partidă a rundei, la Buzău, în direct la Digi Sport 2, Luceafărul și Autobergamo Deva au făcut spectacol. Condusă la pauză cu 1-0, vicecampioana României a reușit să se impună și să plece acasă, la Deva, cu toate punctele.

„A fost un nou meci în care am ratat multe ocazii. O primă repriză slabă a echipei noastre, la finalul căreia am fost conduși. După poauză, însă, am jucat ceea ce trebuie și am reușit să răsturnăm. scorul. Bravo băieților”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Nou-promovata ACS West Deva s-a impus în deplasarea de la Timișoara, furnizând astfel surpriza rundei. În plus, West Deva „a copiat” scorul înregistrat de cealaltă echipă din oraș, Autobergamo, 4-2!

Au fost primele puncte pentru West Deva pe prima scenă a futsalului din România. Hunedorenii debutaseră în Liga I Futsal Fortuna cu o înfrângere 1-6 pe teren propriu cu United Galați.

Dumitru „Mimi” Stoica ( o dublă) – va împlini 41 de ani în această săptămână, Ion Al Ioanii – 39 ani și Răzvan Radu – 38 de ani au fost cei care au marcat pentru West Deva!

„Timișoara a jucat mai bine, era și normal, a evoluat acasă, are o echipă mai tânără, ne-a presat. Experiența noastră și-a spus însă cuvântul. Am avut, recunoaștem, și noroc. În primul meci, cu Galațiul, am jucat foarte bine, lumea ne-a felicitat, dar am pierdut. Astăzi s-a întors roata și mă bucur că am luat toate punctele”, a spus, pentru Radio Timișoara, Ion Al Ioanii, antrenorul-jucător al echipei West Deva.

„Cei de la Deva au știut, datorită experienței, când să joace, cum să joace, au gestionat foarte bine partida. Nu am știut să profităm de ocaziile avute. Nu am știut să ținem de scorul egal, 2-2, pe care îl aveam în mână. Un egal cred că ar fi fost prea bine pentru Deva, dar acesta e futsalul”, a spus, pentru Radio Timișoara, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

În această săptămână sunt programate cele două partide din etapa I, amânate la momentul respectiv.

Iată programul:

Joi, 29 sptembrie
Ora 19:00, CS United Galați – CSF CFR 1933 Timișoara

Vineri, 30 septembrie
Ora 18:00, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Autobergamo Deva

Liga 1, etapa a III-a, rezultate:

Sâmbătă, 24 septembrie

CS United Galați – CFF Clujana Cluj 9-0 (5-0), Sala „Danubius”, Brăila
Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei (ambii din Brăila); Macovei Florin Aurelian (Galați)
Observator arbitri: Deca Daniel (Brăila)

Duminică, 25 septembrie

CS Luceafărul Buzău – ACS Autobergamo Deva 2-4 (1-0), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni); Boharu Predescu Ionel (Buftea)
Observator arbitri: Mititel Marius (București)

CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva 2-4 (1-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras (ambii din Odorheiu Secuiesc); Pentek Laurențiu (Oradea)
Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

  • echipa Futsal Klub Odorheiu Secuiesc stă în această rundă

Etapa a IV-a, 15 octombrie:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați

CFF Clujana Cluj – CSF CFR 1933 Timișoara

ACS Autobergamo Deva – ACS West Deva

  • echipa CS Luceafarul Buzău stă în această etapă

Articol de Adi Dobre