Cupa României Fortuna la futsal – seniori – sezonul 2021-2022 își cunoaște deja primele semifinaliste! Pentru prima oară în istorie, orașul Deva are două formații în careul de ași al competiției, divizionara secundă ACS West și Autobergamo, liderul Ligii I la futsal.

Locul 1 în Seria 3 Vest a Ligii a II-a în actualul sezon, cu șase victorii din tot atâtea partide, ACS West Deva nu a avut probleme la Gheorgheni decât în prima repriză, care s-a încheiat la egalitate, 2-2. După pauză, ACS West Deva a turat motoarele și nu i-a dat nicio șansă adeversarei AS Inter Gheorgheni (locul 3 în Liga a II-a – Seria 2 Centru).

Autobergamo Deva a câștigat la scor confruntarea cu Șoimii Șimand (locul secund îm Liga a II-a – Seria 3 Vest și s-a calificat pentru a opta oară consecutiv în semifinalele Cupei României Fortuna.

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui marți, 1 martie, de la ora 18:00, cel de-al treilea meci din sferturile de finală ale Cupei României Fortuna. În cel mai echilibrat meci din această fază a comptiției față în față se vor afla CS United Galați și Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti.

“Jucăm acasă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru noi, dar trebuie să fim atenți, să jucăm la potențialul nostru din ultimele partide de campionat. Toată lumea a putut vedea de ce e în stare Sportul Ciorăști, 4-4 cu Autobergamo Deva în ultima rundă din Liga I! Ne respectăm adversarul, dar vrem să învingem să ne calificăm în Final Four”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, cel care în week-end a împlinit 40 de ani!

“Pentru noi orice partidă de acum înainte e bonus. Încercăm să ne bucurăm în continuare de futsal, să ne testăm nivelul, să îmbunătățim relațiile de joc și, nu în ultimul rând, să reprezentăm cu mândrie comunitatea pe care o reprezentăm. Mergem la Galați să ne jucăm șansa”, a spus George Ioniță, antrenorul secund al echipei Sportul Ciorăști.

Pentru ultimul bilet care asigură prezența în Final Four-ul Cupei României Fortuna vor lupta Fortius 2014 Buzău și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc. Partida e progarmată sâmbătă, 5 martie.

Sâmbătă, 26 februarie, AS Inter Gheorgheni – ACS West Deva 3-7

Luni, 28 februarie, Șoimii Șimand – Autobergamo Deva 4-18

Marți, 1 martie, ora 18:00, CS United Galați – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Sâmbătă, 5 martie, ora 17:30, Fortius 2014 Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Articol de Adi Dobre