La doar 48 de ore de la derby-ul cu FK Odorheiu Secuiesc, câștigat cu scorul de 3-1, Autobergamo Deva, liderul Ligii I Fortuna, a disputat un alt meci de cinci stele! Este vorba despre confruntarea cu CS United Galați, vicecampioana României, meci-restanță din etapa a IX-a.

Partida programată joi, 9 decembrie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, a fost, așa cum era de așteptat, una foarte spectaculoasă. CS United Galați s-a impus cu scorul de 3-2 (2-0), succes în urma căruia s-a apropiat amenințător de FK Odorheiu Secuiesc, ocupanta locului secund în ierarhia Ligii I.

Deva a contabilizat prima înfrângere din acest sezon, dar, în ciuda eșecului, rămâne în fotoliul de lider.

Primul sfert de oră al partidei de la Galați a fost unul echilibrat. Cei care au dezghețat tabela de marcaj au fost jucătorii echipei gazdă, prin Sergiu Tacot, în minutul 15. Deva a reacționat imediat cu un „5 contra 4”, de care a profitat însă Petrișor Toniță, portarul formației United Galați, care a marcat cu o execuție de superclasă!

La zece minute de la reluare antrenorul-jucător Florin Ignat a dus scorul la 3-0 pentru United. Autobergamo Deva a forțat din nou jucând „5 contra 4”. Hunedorenii au înscris de două ori prin Sasse (33) și Antonio Hinyosa (39) relansând partida. Sasse a avut șansa egalării în ultimele secunde, dar Toniță s-a opus, iar United a învins cu 3-2.

Înaintea partidei de la Odorheiu Secuiesc, Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva mărturisea că „având în vedere că jucăm două meciuri foarte dificile în doar 48 de ore, ne propunem să ne întoarcem cu trei puncte din deplasările de la Odorheiu Secuiesc și Galați”, obiectiv care în cele din urmă a fost atins.

„Meciul cu Autobergamo Deva a fost unul foarte disputat, de un nivel foarte ridicat. Am întâlnit o echipă extrem de puternică. Mă bucur că am învins și că duminică putem trece pe locul secund în ultimul joc din acest an”, a spus Florin Ignat.

Duminică, de la ora 13:00, în direct la Digi Sport 2, CS United Galați va primi vizita formației FK Odorheiu Secuiesc într-un nou derby al Ligii I, ultimul din anul 2021!

CS United Galați – Autobergamo Deva 3-2 (2-0), Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați
Au marcat: Tacot (15), Toniță 16), Ignat (30) / Sasse (33), Antonio Hinyosa (39)
Arbitrii: Vlad Ciobanu (Iași), Bogdan Hanceariuc (Iași) / Roberto Florentin Gunciu (Popești-Leordeni)
Observator: Radu Petre (București)

United: Toniță – Crișan, Tacot, Daniel Araujo, Lucas Bonifácio dos Santos; Cîrdei, Burdujel, Petică, O. Cireș, Arhire, Oană, Crăciun, Păduraru, Ignat
Antrenor: Florin Ignat

Deva: Dinicuță – Covaci, Sasse, Antonio Hinyosa, Iszlai; Iancu, Voin, Cojocaru, Gavrilă, Toader, Grosu, Boldor, Moț
Antrenor: Victor Acosta Garcia

Clasament: 1. Autobergamo 31p (11 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 24p (11 meciuri); 3. United 22p (11 meciuri); 4. CFR 1933 18p (11 meciuri); 5. Luceafărul 9p (11 meciuri); 6. Sportul 9p (10 meciuri); 7. Clujana 3p (11 meciuri)

Articol de Adi Dobre