Liga I la futsal programează în acest week-end și la începutul săptămânii viitoare doar două partide. Derby-ul mult așteptat dintre CS United Galați și Autobergamo Deva a fost amânat la cererea grupării gălățene.

Oficialii vicecampioanei României au invocat numărul mare de jucători indisponibili din lotul echipei pregătite de Florin Ignat.

„Am notificat încă de joi, 4 noiembrie, Federația Română de Fotbal că suntem în imposibilitatea susținerii acestui joc la data stabilită inițial, în ciuda nemulțumirii, altfel firești, a grupării hunedorene exprimate deja în social-media prin însuși președintele Dorin Popa”, scrie, printre altele, în comunicatul echipei CS United Galați.

În aceste condiții, etapa a 9-a a Ligii I la futsal, a doua a returului, programează doar două meciuri:

Sâmbătă, 6 noiembrie, ora 13:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti – CFF Clujana Cluj

Luni, 8 noiembrie, ora 18:00
CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

  • echipa Luceafărul Buzău stă în această etapă

Sala Sporturilor din Focșani găzduiește derby-ul ultimelor două clasate, meciul dintre nou-promovata Sportul Ciorăști și CFF Clujana Cluj, una dintre cele mai vechi echipe din futsalul românesc. Vrâncenii au contabilizat trei puncte până acum la primul lor sezon în Liga I, puncte agonisite chiar în duelul cu CFF Clujana Cluj din tur, scor  10-3, și vor să bifeze al doilea succes stagional.

În lipsa duelului dintre CS United Galați și Autobergamo Deva, confruntarea dintre CFR 1933 Timișoara și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc poate fi considerată un derby. CFR Timișoara, echipă pregătită de Robert Lupu, vine după un succes în deplasare, 5-2 cu Luceafărul Buzău, victorie în urma căreia gruparea bănățeană și-a consolidat locul patru în clasament. FK Odorheiu Secuiesc vine la Timișoara din postura de lider al Ligii I, statul pe care și l-a recâștigat în runda precedentă, profitând de faptul că Autobergamo Deva a stat. În partida tur, formațiile pregătite de Jakab Zoltan și Robert Lupu au făcut spectacol. La capătul unui meci dramatic, găzduit de la Sala Rákóczi din Odorheiu Secuiesc, gazdele s-au impus cu scorul de 6-4 (2-3).

Articol de Adi Dobre