Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui miercuri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, derby-ul etapei cu numărul 12.

Pe malul Dunării se vor confrunta vicecampioana CS United Galați și nou-promovata CFR Timișoara, două dintre formațiile care au ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off.

Ignat vs Lupu!

Va fi un duel foarte interesant și între cei doi antrenori-jucători, Florin Ignat – United Galați și Robert Lupu – CFR Timișoara, doi dintre cei mai apreciați tehnicieni. Componenți ai generației de aur a futsalului românesc, Ignat și Lupu au evoluat împreună la echipa națională, dar și la Deva și la Târgu Mureș.

În tur, la Timișoara, CS United Galați s-a impus la limită, scor 2-1. 

Ambele formații vin după eșecuri în etapa precedentă. United Galați a fost una dintre protagonistele celei mai mari surprize din futsalul românesc în ultimii ani! Trupa pregătită de Florin Ignat a pierdut surprinzător la Focșani în fața echipei Sportul Ciorăști, grupare aflată în premieră în Liga I, scor 2-4.

Ignat: „Sper să ne revenim după furtuna de la Focșani!”

CFR Timișoara a pierdut pe teren propriu, scor 2-7, în fața formației Autobergamo Deva, cea mai în formă echipă din Liga I în acest moment.

„Sper să ne revenim după furtuna de la Focșani! Trebuie să ne mobilizăm și să câștigăm această partidă, chiar dacă știm că nu va fi ușor. Timișoara are jucători cu experiență, un amănunt foarte important, acesta fiind și principalul atu al echipei bănățene. Și ei vin după o înfrângere, care sigur i-a afectat, iar acum vor să se reabiliteze”, a spus Florin Ignat.

Lupu: „Încercăm să jucăm, dar va fi foarte greu”

Bănățenii au pornit marți dimineață în cea mai lungă călătorie din acest sezon, 680 de kilometri, cât măsoară distanța dintre Timișoara și Galați! Robert Lupu are în continuare probleme de lot și privește cu îngrijorare meciul de la Galați.

„Nu e o perioadă extraordinară pentru noi. Așteptam să mai recuperăm din jucători, dar, din păcate, lista celor indisponibii s-a mărit. Îi avem cu probleme pe cei mai experimentați dintre noi: Valentin Ilaș, Stojan Milovac și, mai nou, Cristi Matei. Încercăm să jucăm, dar va fi foarte greu. Singurul câștig îl reprezintă faptul că avem portar sub 23 de ani, astfel încât în câmp putem alinia jucători cu experiență. Teoretic! Venim după o înfrângere. United la fel. De aceea spun că va fi foarte greu meciul de la Galați. United va da totul pentru victorie pentru că, după eșecul de la Focșani, le e pus în pericol inclusiv locul din clasament. United are un lot numeros, peste noi, dar și ei au probleme legate de accidentări. În plus, s-a acumulat oboseală după participarea în UEFA Futsal Champions League. Sperăm într-un rezultat bun”, a spus Robert Lupu.

Programul etapei a XII-a:

Miercuri, 1 decembrie
ora 15:00, CS United Galați – CSF CFR 1933 Timișoara
ora 18:30, Autobergamo Deva – Luceafărul Buzău

Joi, 2 decembrie
ora 16:30, CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 25p (9 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 21p (9 meciuri); 3. CFR 1933 18p (10 meciuri); 4. United 13p (8 meciuri); 5. Luceafărul 9p (9 meciuri); 6. Sportul 9p (10 meciuri); 7. Clujana 3p (9 meciuri)

Articol de Adi Dobre