Cea mai importantă competiție continentală feminină inter-cluburi, UEFA Woman’s Champions League, ediția 2023-2024, se pregătește pentru partidele din cadrul primul tur al calificărilor, la care au fost delegați și oficiali din țara noastră.

Astfel, Teodora Albon, președinte al Asociației Județene de Fotbal Cluj, va fi observator pentru arbitri la partida din cadrul semifinalei din turneul de la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), dintre FK Vorskla Poltava (Ucraina) și FC Flora Tallinn (Estonia). Meciul va avea loc pe 6 septembrie, pe stadionul “Asim Ferhatovic-Hase” din Sarajevo. De asemenea, Albon va superviza și brigada de arbitri care va oficia la finala din 9 septembrie, de pe același stadion.

Tot ca observator pentru arbitri a fost delegată și Florea Cristina Babadac, la semifinala dintre SL Benfica Lisabona (Portugalia) și Cliftonville Ladies (Irlanda de Nord) și la meciul pentru locul 3 din grupa care se va disputa la Lisabona, pe terenul 7 din cadrul Benfica Campus.

Într-un alt turneu de calificare, găzduit de orașul polonez Katowice, la semifinala dintre SK Brann (Norvegia) și FK Lokomotiv Stara Zagora (Bulgaria) la centru va oficia Cristina Mariana Trandafir, care va fi ajutată la cele două linii de către Roxana Ivanov și Catia Alexandra da Graca Tavares (Portugalia), cel de-al patrulea oficial fiind Teresa Alice Pimenta de Oliveira (tot din Portugalia). La meciul care va avea loc miercuri, 6 septembrie, observator pentru arbitri va fi Pernilla Larsson, iar delegat de joc Peter Lundstrom (ambii din Suedia).

În turneul de la Frankfurt pe Main, din Germania, la meciul dintre Eintracht Frankfurt și 1. FC Slovacko (Cehia), Alexandra Theodora Apostu va fi unul dintre arbitrii asistenți, iar Ana Maria Alexandra Terteleac a fost desemnată cel de-al patrulea official. Partida va avea loc pe 6 septembrie, pe stadionul Brentanobad din Frankfurt. La meciul pentru locul 3, Teteleac va fi la centru, iar Apostu la una dintre linii, jocul fiind programat la data de 9 septembrie.

Articol de Daniel Lazăr