Arbitri UEFA
Foto: UEFA

Mai multe brigăzi de arbitri și observatori români au primit delegări în competițiile europene.

Pe lângă Radu Petrescu și brigada sa delegată în Liga Campionilor, la meciul Lens – PSV, arbitrajul românesc va avea reprezentanți, în această săptămână, și în celelalte competiții europene.

Joi, 26 octombrie, de la ora 22:00, Horațiu Feșnic va conduce partida Leverkusen – Qarabag, din grupa H a UEFA Europa League. Acesta îi va avea alături pe asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei și pe al patrulea oficial Szabolcs Kovacs. În camera VAR se vor afla Tiago Martins (Portugalia) și Paolo Valeri (Italia).

Tot joi, 26 octombrie, de la ora 19:45, Ovidiu Hațegan se va afla la centrul la jocul Lugano – Club Brugge, din grupa D a UEFA Europa Conference League. ”Centralul” revine astfel la o partidă din Europa după o pauză de un an și 7 luni. Ultimul meci european al lui Hațegan fusese Lyon – FC Porto, pe 17 martie 2022, în Europa League. Din brigada lui Hațegan mai fac parte asistenții Mihai Marica și Sebastian Gheorghe și al patrulea oficial Sebastian Colțescu. În camera VAR vor fi italienii Marco Guida și Francesco Meraviglia.

Tot în UEFA Europa Conference League, joi, de la 22:00, Andrei Chivulete va arbitra Zrinjski – Legia, meci contând pentru grupa E. Ferencz Tunyogy și Andrei Constantinescu vor fi arbitrii asistenți, în timp ce Florin Andrei va fi al patrulea oficial. În camera VAR vor fi, din Italia, Marco Di Bello și Daniele Paterna.

România va avea și doi observatori de arbitri la partide din cupe europene. Alexandru Deaconu va superviza o brigadă din Slovenia la partida Liverpool – Toulouse, din grupa E a UEFA Europa League, în timp ce Nicolae Grigorescu va fi prezent la partida Fenerbache – Ludogorets, din grupa H a UEFA Europa Conference League.