După ce au fost selectate de UEFA să oficieze la turneul final al Campionatului European de fotbal feminin, Iuliana Demtrescu și Petruța Iugulescu au fost nominalizate și în brigada care va conduce o semifinală UEFA Women’s Champions League.

Vineri, pe stadionul Camp Nou din Barcelona, la jocul tur dintre FC Barcelona și VFL Wolfsburg, Petruța Iugulescu este unul dintre arbitrii asistenți, iar Iuliana Demetrescu va fi arbitru de rezervă, într-o brigadă care o va avea la centru pe Sandra Braz Bastos (din Portugalia) și la cealaltă linie pe Mária Súkeníková (din Slovacia).

Ele vor fi ajutate din camera VAR de Tiago Bruno Lopes Martins și Luís Miguel Branco Godinho (din Portugalia). Observator de arbitri va fi Hilda McDermott (din Irlanda), iar delegat de joc din partea UEFA va fi Outi Saarinen (din Finlanda).

În ultima etapă din Liga 1 la fotbal masculin, Iuliana Demetrescu a debutat la meciul dintre Fotbal Club Rapid și Gaz Metan Mediaș, scor 8-0, unde a arbitrat alături de Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă, fiind prima brigadă feminină la un meci din Liga 1 după o pauză de 10 ani.

În cealaltă semifinală a UEFA Women’s Champions League, se vor întâlni, pe 24 aprilie, Olimpique Lyon și Paris Saint Germain.

Articol de Daniel Lazăr