Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vasaras și Gino Iorgulescu lipsind motivat, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal la data de 5 august 2022, adoptă următoarele decizii:

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 9 din 15.07.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 10 din 19.07.2022.

– Omologhează cu unanimitate de voturi clasamentele competițiilor masculine de juniori U19 județean și U17 județean pentru sezonul 2021-2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării stagiului de pregătire al Echipei Naționale U20 a României în perioada 18 – 27 septembrie 2022, care include și disputarea a două meciuri amicale.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente transportului aerian al membrilor delegației Echipei Naționale de Seniori a României pentru desfășurarea jocului oficial dintre reprezentativele Finlandei și României din cadrul competiției UEFA Liga Națiunilor ce urmează a se disputa la 23 septembrie 2022..

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfășurării meciului oficial dintre echipele naționale de fotbal feminin senioare ale Lituaniei și României din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Feminin ce urmează a se disputa la 02 septembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfășurării meciului oficial dintre echipele naționale de fotbal feminin senioare ale Italiei și României din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Feminin ce urmează a se disputa la 06 septembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea cuantumului premiilor în bani ce urmează a fi acordate cluburilor pentru participarea în Cupa României.

– Ia act de informarea Comisiei Centrale a Arbitrilor cu privire la numirea în funcția de Vicepreședinte a Comisiei a domnului Marcel SAVANIU.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga 2.

– Aprobă cu unanimitate de voturi referatul Departamentului de Licențe și Afilieri și dispune afilierea cluburilor menționate în cuprinsul acestuia.

– Aprobă cu unanimitate de voturi calendarul competițional al Ligii a 3-a.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentele competițiilor de juniori pentru anul competițional 2022/2023 cu mențiunea că în ceea ce privește Regulamentul competiției U19 județean, acesta va fi modificat conform dezbaterilor din cadrul ședinței cu privire la jucătorii care dețin viză FRF .

– Amână cu unanimitate de voturi dezbaterea și aprobarea modificărilor aduse Regulamentelor RSTJF și Regulamentului Disciplinar și ROAF pentru proxima ședință.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS Fotbal Club Someșul Dej în Club Sportiv Minerul 1947 Ocna Dej.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii și a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Brașovului nr. 58, comuna Rucăr, județul Argeș în Asociația Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, județul Argeș.

– Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF, de la Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat către Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești, persoană juridică de drept public.

– Aprobă cu unanimitate de voturi cesionarea activității sportive de fotbal feminin și a dreptului de participare în competițiile de fotbal feminin organizate de FRF de la Asociația Club Sportiv ACS Fortuna Becicherecu Mic către S.S.U. Politehnica Timișoara.

– Urmare a cesiunilor mai sus aprobate, aprobă ca cluburile ACS Vedița Colonești M.S. și ACS Fortuna Becicherecu Mic să fie dezafiliate, iar clubul ACS Vedița Colonești să fie afiliat la Federația Română de Fotbal.

– Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea Clubului Sportiv Municipal Avântul Reghin, participant în Liga 3 cu Clubul Sportiv Școlar Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Reghin, club cu activitate exclusivă de juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi documentul „Politica FRF privind mediul înconjurător”.

– Aprobă cu unanimitate de voturi documentul „Politica FRF privind drepturile omului”.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile de cazare și masă ocazionate de desfășurarea meciului amical dintre echipele naționale de fotbal de seniori ale României și Sloveniei ce urmează a se disputa pe Cluj Arena în luna noiembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi cuantumul baremurilor pentru arbitri, observatori de arbitri și delegați de joc pentru competițiile de fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea componenței Comisiei FRF pentru Liga 3.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente reparațiilor și modernizării terasei Federației Române de Fotbal, conform solicitării Departamentului de Achiziții.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul de desfășurare al competiției Liga 3 în sensul clarificării criteriilor de retrogradare (modalitate de determinare a celei mai slabe linii de clasament în situația în care unele echipe au un număr mai mic de jocuri disputate).

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea prevederilor art. 30 alin. 15 și art. 18 alin 6 din ROAF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările prevederilor art. 20 alin 2 și art. 23 din Regulamentul privind statutul antrenorului. De asemenea, se va completa cu privire la angajarea antrenorului și posibilitatea încheierii unui contract de activitate sportivă între cluburi și antrenori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul de desfășurare al competiției Liga 1, Fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi 3 septembrie 2022 ca dată de începere a competiției Liga 1, Fotbal în sală.

– Amână pentru proxima ședință stabilirea datei și a locației de disputare a competiției Supercupa României la Fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi formatul competițiilor și componența nominală a Campionatelor Liga 1 și Ligii a 2-a la Fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componența seriilor pentru competițiile: Liga de Tineret, Liga Elitelor U16 și a Campionatelor Naționale U19 și U17.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea locului vacant în Liga a 3-a urmare a retragerii clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu de către clubul ACS Sticla Arieșul Turda.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea prevederilor art. 19 alin. 5 din Regulamentul Disciplinar.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art. 30 alin. 18 par. 3 lit. b din ROAF.