Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc găzduiește astăzi, de la ora 17:30, partida dintre divizionara secundă KSE Târgu Secuiesc și CS United Galați, campioana României și liderul Ligii I Futsal Fortuna.

Meciul dintre KSE și United contează pentru optimile de finală ale Cupei României la futsal și va fi transmis în direct la Digi Sport 3 și FRFTV.

„Sperăm într-un rezultat cât mai bun și poate chiar într-o calificare”

KSE Târgu Secuiesc, nume de tradiție în futsalul românesc, traversează o perioadă foarte bună. După ce a încheiat sezonul regular pe locul 3 în Seria 1 a ligii secunde, după Mausoleul Mărășești și Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, formația pregătită de László Szőcs s-a revanșat în play-off, atunci când le-a învins pe cele două rivale și a încheiat pe primul loc. Deși sezonul trecut a obținut promovarea în Liga I Futsal Fortuna, KSE Târgu Secuiesc a continuat în eșalonul secund, „pentru că nu aveam condiții pentru acest nivel”, a explicat Rancz Lajos, președintele echipei KSE Târgu Secuiesc, care a continuat: „Anul acesta suntem pregătiți pentru promovare”.

Rancz Lajos spune că echipa sa va da totul în disputa de astăzi cu United Galați: „Așteptăm cu interes evoluția băieților noștri. Încercăm să facem față unui adversar foarte puternic, în compania căruia mereu am jucat bine, mereu au rezultat meciuri spectaculoase. Sezonul trecut am întâlnit United Galați tot în optimile de finală. La capătul unui meci foarte spectaculos am pierdut cu 6-9. Suntem o echipă de tradiție, traversăm o perioadă bună, așa că sperăm într-un rezultat cât mai bun și poate chiar într-o calificare mai departe în Cupa României, deși e puțin probabil”. 

A revenit „Pelé”!

United Galați, deținătoarea Cupei României, pornește ca favorită în disputa cu formația covăsneană. Trupa lui Florin Ignat are un moral excelent după succesul din derby-ul cu FK Odorheiu Secuiesc din campionat. În plus, la echipă s-a întors, după mai multe luni de absență, brazilianul Leonardo dos Santos „Pelé”. El plecase în toamna anului trecut acasă, în Brazilia, pentru a fi alături de soția care născuse.

„Ne bucurăm că Pelé a revenit la echipă. E un jucător care ne ajută foarte mult, nu doar pe teren, ci și în afara lui. Arată foarte bine, este fit, cum se spune, și abia așteptăm să-l reintegrăm în jocul echipei”, a declarat Florin Ignat, antrenorul jucător al echipei CS United Galați.

Pentru campioana României, meciul de astăzi de la Târgu Secuiesc reprezintă totodată repetiția generală înaintea derby-ului cu Autobergamo Deva din campionat, meci programat în week-end.

KSE Târgu Secuiesc – United Galați, Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc, în direct la Digi Sport 3 și FRFTV.
Arbitri:
Chița Liviu, Trașcă Marius (Pitești); Dârjan Liviu (Brașov)
Observator: Șandru Ilie (Pitești)

Articol de Adi Dobre