Sursa foto: Flaviu Buboi

Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad va găzdui duminică, 6 iunie, finala Cupei României la fotbal rezervată fetelor.

Față în față se vor afla formațiile Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Olimpia Cluj, cele care au încheiat sezonul 2020-2021 al Ligii 1 pe primele două locuri. Confruntarea, programată de la ora 12.30, va fi în direct la Digi Sport 1!

Heniu Prundu Bârgăului va juca pentru a doua oară în istorie cu trofeul pe masă. În 2018, gruparea bistrițeană pierdea, scor 0-3, finala cu CSȘ Târgoviște disputată la Sfântu Gheorghe. După titlul cucerit în acest an, „U” Olimpia Cluj țintește eventul, pe care l-a reușit ultima oară în 2017. Olimpia, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului feminin din România, are, pe lângă cele zece titluri de campioană, șase Cupe cucerite, în 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 și 2017.

VINO LA FINALA CUPEI! BILETE DISPONIBILE AICI!

Olimpia conduce cu 3-0 în confruntările cu Heniu în acest sezon

Cele două formații s-au confruntat în acest sezon al Ligii 1 de trei ori. De fiecare dată a câștigat „U” Olimpia Cluj. După 1-0, pe teren propriu, în sezonul regular (etapa a XI-a, 11 noiembrie), clujencele s-au descătușat câștigând în play-off de fiecare dată la scor, 10-1, acasă (etapa a II-a, 21 martie), și 6-1 la Prundu Bârgăului (etapa a VII-a, 16 mai).

Heniu a ajuns în marea finală după ce a trecut, în ordine, de ACS Fotbal Feminin Baia Mare (3-0, în deplasare), Vasas Femina Odorheiu Secuiesc (5-3, pe teren propriu) și de Vulpițele Galbene Roman (8-0, pe teren propriu).

Universitatea Olimpia Cluj a jucat toate meciurile din actualul sezon al Cupei României în deplasare: 18-1 cu ACS Academia de Fotbal şi Tenis Măgura, 5-0 cu CS Universitatea Alexandria și 3-0 cu Piroş Security Arad.

Mădălina Boros: „Am ajuns în marea finală și trebuie să demonstrăm de ce suntem aici”

În ciuda bilanțului negativ în confruntările cu „U” Olimpia Cluj, fetele de la Heniu Prundu Bârgăului sunt hotărâte să dea lovitura mâine pe Arena „Francisc von Neuman” din Arad.

„Nu va fi ușor, dar ambele echipe pleacă cu șansele sale în această finală. Heniu are ocazia inedită de a se vedea pe micile ecrane, tocmai de aceea sperăm să oferim spectatorilor și telespectatorilor un fotbal frumos. Am încredere în echipa mea”, a spus Diana Grecu, fundașul central al echipei Heniu Prundu Bârgăului.

La fel de încrezătoare este și Mădălina Boros: „Ne așteaptă un meci dificil și, în plus, cu o miză foarte mare, Cupa României! Întâlnim un adversar puternic, campioana Olimpia Cluj. Am încredere în colegele mele că vom face un meci bun. Am demonstrat și în trecut că avem o echipă valoroasă, care se poate bate pentru trofee. Am ajuns în marea finală și trebuie să demonstrăm de ce suntem aici”.

Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu, spune că „meciurile care se joacă cu trofeul pe masă au altă încărcătură și pot produce rezultate neașteptate. Avem șansa noastră și vom încerca să profităm de era. Vrem să aducem comunității noastre, județului Bistrița, un trofeu pentru a încheia astfel cel mai bun sezon din istoria noastră. Va fi foarte greu, dar vom lupta până la capăt”.

“Obiectivele noastre pentru această ediție de campionat au fost realizate. Așadar calificarea în ultimul act al Cupei României a fost unul din obiectivele propuse, dar odată ajunși aici ne dorim mai mult! Chiar dacă întâlnim campiona absolută a ultimului deceniu, noi ne vom juca șansa noastră și vom demonstra că locul 2 în campionat nu a fost întâmplător!” – Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Roxana Mirea: „Vrem să aducem Cupa României la Cluj”

La capătul unui sezon impresionant, în care a bifat o singură remiză, 0-0, în deplasare, cu Universitatea Galați (etapa a III-a a play-off-ului, 18 aprilie), în rest doar victorii, fetele de la „U” Olimpia Cluj sunt hotărâte să cucerească și Cupa României.

„Este un meci foarte important pentru noi, ne-am pregătit pentru acest joc și vrem să aducem Cupa României la Cluj, acolo unde îi este locul”, a spus, scurt și la obiect, Roxana Mirea!

„Este prima mea finală de Cupă a României! Dacă vom câștiga trofeul acesta va fi și primul meu event. Sunt încrezătoare în mine și în echipa noastră. Cred că plecăm cu prima șansă, dar va trebui să dovedim pe teren de ce suntem considerate favorite. Vrem de asemenea să arătăm un fotbal plăcut ochiului”, a spus Cristina Botojel.

Jucătoare cu mare experiență, Maria Ficzay nu crede că într-o finală există o echipă favorită: „Ne bucurăm că am ajuns în finală și că vom juca pentru încă un trofeu în acest sezon. Ne dorim să facem dubla, să cucerim și Cupa, după ce am reușit să devenim campioane. Va fi însă un meci foarte disputat, cu ambiții mari de ambele părți. Într-o finală totul este posibil, nu există favorită. Îmi doresc să fim noi cele care ne vom bucura la finalul meciului și, totodată, aș vrea ca cei care vor veni la stadion și cei care vor vedea finala la televizor să se bucure de un spectacol fotbalistic frumos”.

 

Articol de Adi Dobre