CSM Deva vs UTA Arad in turul 1 preliminar al Cupei Romaniei, editia 2023/2024

Federația Română de Fotbal a anunțat înaintea de startul noului sezon un nou format competițional la Cupa României, prin care a introdus faza grupelor și în fotbalul feminin.

Noul sezon competițional vine cu o nouă față și pentru competiția Cupei României, care își propune prin acest format să crească meciurile competitive și calitatea jocului. Totodată, fondul de premiere a crescut cu peste 50% față de sezonul precedent.

Turul 1: Au intrat în competiție 12 echipe din Liga 3 Feminin (nou intrate + ultimele clasate în sezonul precedent) – rezultând 6 câștigătoare care au avansat în turul 2.

REZULTATELE TURULUI 1 PRELIMINAR: 

ACS Academia de Fotbal Florești – ACS Student Sport Alba Iulia 3-2
CSM Deva – AFC UTA Arad 0-3
AFC Prahova Ploiești – ACS Petrolul 52 0-5
CS Concordia Chiajna – SC Dinamo 1948 SA 20-0
ACS KSE Târgu Secuiesc – AFC Chindia Târgoviște 2-3

*Partida CSM Olimpia Satu Mare – FC CFR 1907 Cluj SA nu s-a disputat, cazul urmând a fi analizat la Comisia de Disciplină a FRF. 

Câștigătoarele vor avansa în turul 2 preliminar, unde se vor alătura celor 19 echipe din Liga 2 Feminin. Aceste jocuri se vor disputa pe data de 4 octombrie 2023!

FAZA PRELIMINARĂ

Turul 2: Participă cele șase câștigătoare din turul 1 + cele 7 echipe din L3 rămase + cele 19 echipe din Liga 2 Feminin, rezultând 32 echipe participante  – ceea ce înseamnă 16 câștigătoare care se califică mai departe în Turul 3.

Turul 3: Cele 16 câștigătoare din Turul 2 joacă între ele rezultând 8 echipe calificate în Turul 4
Turul 4: Cele 8 echipe câștigătoare din Turul 3 joacă între ele rezultând 4 echipe în faza grupelor

Pentru toate cele trei tururi, meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Împerecherea jocurilor va fi făcută ținând cont de criteriul geografic.

FAZA GRUPELOR

Intră în competiție echipele din Liga 1 Feminin (8), alături de cele 4 echipe calificate din tururile anterioare. Cele 12 echipe vor fi împărțite în 3 grupe a câte 4 echipe în funcție de grupele valorice astfel:
Grupa A valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (cel mai bine clasate 4 echipe – Locurile 1, 2, 4, 5 din sezonul 2022/2023)

Grupa B valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (următoarele 4 clasate, altele decât cele din grupa A – locurile 6, 7 + cele două noi-promovate – din sezonul 2022/2023)
Grupa C valorică: cele patru echipe calificate din faza preliminară

Meciurile se vor disputa în sistemul ”fiecare cu fiecare” într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.
Se califică mai departe în semifinale primele două clasate în Grupa A + locurile 1 din grupele B și C.

Semifinale: Cele patru echipe calificate se întâlnesc într-o manșă eliminatorie. Meciurile se vor în semifinale după cum urmează:
Locul 1 Grupa A vs Locul 1 Grupa C
Locul 2 Grupa A vs Locul 1 Grupa B
Meciul se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.

Finala: Câștigătoarele semifinalelor se întâlnesc în etapa finală.