Stadionul din Complexul Național Sportiv „Arcul de Triumf” din Capitală va găzdui mâine, duminică, 11 iunie, finala Cupei României la Fotbal Feminin. Față în față se vor afla formațiile Carmen București – marea revelație a actualului sezon al Ligii 1, la capătul căruia a cucerit medaliile de bronz și Universitatea Cluj – proaspăt campioană a României. Biletele pot fi achiziționate AICI.

Partida Carmen – Universitatea va fi în direct, de la ora 13:00, la Pro Arena și FRF TV

În drumul său către marea finală, Carmen București a trecut de AFC Chindia Târgovişte (8-1), CSM Alexandria (3-0), Politehnica Timișoara (1-0) și Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (5-0). Multipla campioană a României, Universitatea Cluj, a învins în fazele anterioare, fără să primească gol, ACS Atletic Olimpia Gherla (9-0), FC CFR 1907 Cluj SA (17-0)ACS Banat Girls (7-0) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (3-0).

„Un punct de plecare pentru ce se dorește în viitor”

Optimismul domină atmosfera din ambele tabere. Carmen București are un moral excelent înaintea confruntării cu Universitatea Cluj, moral generat de evoluțiile excelente din meciurile cu ardelencele din acest sezon. Carmen a reușit în acest sezon să învingă Universitatea Cluj chiar la ea acasă, o performanță singulară în fotbalul feminin! Universitatea și-a luat însă revanșa la Giurgiu, unde s-a impus dramatic, scor 1-0, victorie care a readus-o în lupta pentru titlu.

Între timp, Carmen s-a despărțit de antrenoarea Raluca Sârghe-Simes, de numele căreia se leagă evoluțiile foarte bune ale bucureștencelor în actuala stagiune. În locul său a sosit Andra Vela, care spune că finala de pe „Arcul de Triumf” ar putea reprezenta un nou început pentru Carmen București: „Când joci finala e un sentiment deosebit, ești acolo unde trebuie trăit fotbalul și momentul pentru care te antrenezi un sezon întreg. A fost un sezon disputat până în ultima etapă, ceea ce e un plus pentru fotbalul românesc și perspectiva lui. Îmi plac meciurile puternice și genul de meci – finala, unde trebuie să fii mult mai mult decât 100 la sută, să te autodepășești. Consider că acest club și oamenii implicați în tot parcursul echipei din acest sezon merită să fie aici, în finala Cupei României, și acest meci să fie un punct de plecare pentru ce se dorește în viitor”.

„Finalele nu se joacă, FINALELE SE CÂȘTIGA!”

Finala Cupei României va rămâne, indiferent de rezultat, o amintire de neuitat pentru fetele de la Carmen București. Giorgiana Vasile, căpitanul echipei Carmen: „Consider că va fi una dintre cele mai frumoase finale ale Cupei României din ultimii ani. Obiectivele noastre din acest sezon au fost foarte clare de la început, ne-am propus câștigarea ambelor trofee, dar din păcate în campionat nu am reușit să atingem obiectivul, de aceea acum dorința este mult mai mare. Pentru mine această competiție este foarte specială, îmi doresc enorm de mult să câștig în sfârșit un trofeu in tricoul roșu-negru! Vestiarul se gândește doar la un singur lucru: Finalele nu se joacă, FINALELE SE CÂȘTIGA!”

Iuliana Obreja: „Avem o ocazie pe care nu foarte multe echipe din România o au, așa că această partidă trebuie tratată cu seriozitate, ambiție și determinare. Sezonul acesta a fost un amalgam de sentimente, am avut meciuri care ne-au dus de la agonie la extaz, dar și meciuri în care ne-am simțit și am fost invincibile. A fost un sezon greu din punct de vedere fizic și psihic, dar eu sunt mulțumită unde am ajuns, de atmosfera și spiritul de familie pe care l-am creat. Un asemenea eveniment este foarte important atât pentru mine cât și pentru club. Știm că putem face un meci spectaculos și de ce nu să facem această finala sa rămână in amintirile tuturor”

Suntem aici pentru a face istorie!

Maria Cristea: „Va fi cel mai captivant și spectaculos meci din fotbalul feminin românesc din acest an. Va fi un meci echilibrat în care dorința de a câștiga trofeul va face diferența. Am demonstrat în acest sezon că putem să ne luptăm de la egal la egal cu echipele favorite din Liga 1 și că ne dorim să creștem de meci la meci. Nu am cuvinte sa explic ce înseamnă această finală pentru mine, va fi primul meci de o asemenea valoare pe care îl voi juca. Sunt pregătită să dau totul pe teren pentru a câștiga primul trofeu din istoria clubului nostru”

Catarina Realista: „După un sezon provocator, câștigarea Cupei României ar fi o recompensă pentru toată munca și perseverența noastră. Vom lupta pentru asta până la final. Pentru noi, cât și pentru club, cupa este un trofeu special, ar fi un moment istoric. Suntem aici pentru a face istorie”

„Finala este ca un test de maturitate”

Claudia Chiper: „A fost un sezon cum nu a mai fost până acum cred în care s-a ajuns să se decidă campioana în ultima etapa și în care am demonstrat că suntem o echipă foarte buna cu multă ambiție. Fiecare dintre noi își dorește să câștige Cupa României, asta cu siguranță, deoarece a fost foarte multa muncă până a ajunge aici și poate fi un vis care a devenit realitate”

Andrei Ducman – staff Carmen București: „Finala este ca un test de maturitate, după un întreg sezon cu momente fantastice și de neuitat, unde am reușit să ne depășim condiția de echipă nou-promovată și să dovedim că respectăm valorile fotbalului și că se poate, atât timp cât ai încredere în tine și grup. Suntem un altfel de club, ne dorim să creăm o emulație benefică în jurul fotbalului feminin și nu ne putem simți decât entuziasmați că suntem parte a acestei scene, dar ca și actori principali. Trofeul ar fi o răsplată pentru munca întregii echipe, a staff-ului și a fanilor, sursa noastră de ambiție, dar este și un garant pentru un viitor pozitiv al clubului, care va continua să îmbunătățească performanțele sportive ale fotbalului feminin românesc”

Iată și lotul echipei CS Carmen București:

PORTARI: Krzyzaniak Danielle, Zheleznyak Oxana
FUNDAȘI: E Silva Do Nascimento Isabelle-Carolina, Dragu Oana-Emanuela, Michalopoulou Androniki, Mihalache Maria, Olteanu Elena, Sarkanaite Paulina, Sondore Laura, Vasile Elena-Giorgiana
MIJLOCAȘI: Atanasova Eva-Yordanova, Bârdea Maria-Mădălina, Bîscoveanu Ioana Andreea, Chiper Claudia, Cristea Theodora-Maria, Galau Bawm-Lung, Realista-Ferreira Catarina, Sandu Bianca-Marilena, Neacșu Maria
ATACANȚI: Kara-Jouli Rania, Obreja Iuliana, Preda Daniela-Alexandra, Stanciu Ana-Maria, Toma Anastasia

Antrenori: Vela Alexandra, Nemțescu Andrei, Radu Mihai, Maria George

Fără gol primit în drumul spre marea finală!

Dacă pentru Carmen București finala de duminică e prima din istorie, Universitatea Cluj a cucerit opt trofee din 11 în ultimii 12 ani (ediția 2019-2020 a fost anulată din pricina pandemiei de Covid 19). Universitatea Cluj a lipsit din ultimul act al Cupei României în 2018 și 2019, iar în 2016 a pierdut în fața echipei ASA Târgu Mureș. Anul trecut, U Cluj a cucerit trofeul, al doilea consecutiv, după ce a învins în finală formația Heniu Prundu Bârgăului, scor 6-2.

„Suntem pregătite să dăm totul pe teren”

Ioana Bortan, căpitanul echipei Universitatea Cluj și al echipei naționale a României, nu se teme de adversar, cât se teme de temperatura la care se va juca partida! „În meciurile cu trofeul pe masa șansele sunt totdeauna 50 la 50! Într-o finală este o altfel de presiune, o altfel de intensitate, atât emoțională, cât și fizică.”, a spus Ioana Bortan

Simona Sigheartău: „Ne așteaptă încă o partida foarte importantă pentru noi, deoarece vrem să păstrăm Cupa României acasă. De aceea suntem pregătite să dăm totul pe teren pentru a bifa încă o victorie și pentru a juca un fotbal plăcut”

„Nu suntem echipa favorită în această finală”

Mia Ganea Pop: „Noi ne-am indeplinit obiectivul numărul 1 și am câștigat campionatul. Mă simt extrem de încântată și de mândră de realizarea echipei mele. Este o confirmare a muncii noastre și sunt recunoscătoare. Cu toate acestea ne concentram și pe Finala Cupei României, un meci important cu trofeul pe masa. Meciurile pentru Cupa României fac parte dintr-o competiție diferită cu propriile ei provocări. Din acest motiv, trebuie să abordăm și acest meci cu același nivel de concentrare și determinare”

Alin Cioban, președinte Universitatea Cluj: „Nu suntem echipa favorită în această finală, cum de altfel nu am fost nici echipa favorită pentru câștigarea campionatului. Sper totuși ca finalul să aibă același deznodământ”

Iată și lotul echipei Universitatea Cluj:

PORTARI: Pop Ganea Mirela, Nazym Ismailova
FUNDAȘI: Botojel Cristina, Iancu Florentina, Sighertău Simona, Stamate Maria, Abiodun Famuditi, Giurgiu Adina, Pînzariu Andreea
MIJLOCAȘI: Bumbar Sonia, Oneț Daiana, Ioana Bortan, Ciolacu Mihaela, Bede Karina
ATACANȚI: Bâtea Mara, Bălăceanu Ioana, Țabur Carolina, Marcu Carmen, Borodi Adina

Antrenori: Olariu Constantin, Niga George

Finala Cupei României

Carmen București – Universitatea Cluj, Stadionul din Complexul „Arcul de Triumf” – Bucureşti, LIVE la Pro Arena și FRF TV
BILETELE POT FI ACHIZIȚIONATE AICI.

Arbitri: Szabo Krisztina (Crişeni) – Nan Marilena Cătălina (Alexandria), Pușcașu Ana (Iaşi)
Rezervă: Timiș Roxana (Sibiu)
Delegat de joc: Şerban Raluca Elena (Bucureşti)
Observator arbitri: Mîrt Irina (Bucureşti)