Fotbalistii din Filiasi Florin Lungu, Daniel Rogoveanu si Ionut Tataru saluta publicul dupa meciul de fotbal dintre ACSO Filiasi si UTA Arad, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Orasenesc din Filiasi, joi 23 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Luni, 8 noiembrie, am aflat tabloul sferturilor din ediția 2021/22 a Cupei României, partidele vor fi transmise în direct de Digi, Look și Telekom.

O echipă din Liga 3, ACSO Filiași, două din Liga 2, FC Buzău și Politehnica Timișoara, și alte 5 din primul eșalon vor juca în sferturile de finală, programate în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2021.

Duel de tradiție în violet

Bănățenii de la Poli Timișoara vor întâlni pe teren propriu FC Argeș, echipă aflată cu un eșalon mai sus, dar în Cupa României ambițiile și pasiunea anulează deseori calculele hârtiei! Poli cu Nicolae Croitoru pe bancă a eliminat deja pe Rapid, în runda precedentă, astfel că vorbele sunt întărite și de rezultate.

Dar și piteștenii tratează serios competiția, dovadă eliminările celor de la Botoșani și Dinamo, ultimii chiar în deplasare. Se anunță un meci cu parfum de tradiție și orgolii importante, care pune față în față nu doar două cluburi cu rezonanță istorică ci și două pepiniere de calibru ale fotbalului nostru.

Confruntarea revelațiilor la zi

Ce confruntare interesantă ne așteaptă la FC Buzău – FC Voluntari! Revelația din Liga 2 și cea din Liga 1, față în față! Ambele pe locul 5 în campionat, fiecare în alt eșalon. Gazdele pe o traiectorie frumoasă cu Cristi Pustai antrenor, oaspeții abia ce au remizat cu FCSB pentru a întări percepția că reprezintă o echipă de urmărit și incomodă pentru oricine în L1.

Buzoienii au trecut de Clinceni (2-1), deci nu au de ce să se teamă nici de o nouă provocare ilfoveană de eșalon superior. Apoi, o rundă relativ ușoară, cu Dunărea Călărași, echipă în derivă. Voluntari a trecut de runda precedentă prin imposibilitatea de joc a celor de la FCSB în context Covid, iar liniștea din campionat le poate oferi prilejul să forțeze iarăși istoria, luptând pentru un trofeu pe care l-au mai cucerit o dată, poate miraculos pentru unii!

Ciocnire de prim eșalon

Chindia Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe propun o rețetă de meci cu deznodământ imprevizibil. Un duel echilibrat și care se anunță îndârjit, nu degeaba în 3 din ultimele 4 dueluri direct s-au marcat maximum 2 goluri. Dâmbovițenii își mențin statutul de formație foarte greu de bătut pe prima scenă, Sepsi e parcă pe drumul revenirii după 4 puncte în ultimele două etape de campionat.

În Cupă, runda trecută, ca echilibrul să fie întărit încă o dată, ambele s-au impus cu 1-0 în deplasare. Chindia la Mediaș, iar Sepsi la FCU Craiova 1948. Sepsi are în palmares o finală de Cupa României, pierdută cu FCSB, în vreme ce pentru băieții lui Săndoi, o performanță similiară ar fi poate șansa de a marca istoric perioada bună din ultimii ani.

Festival în Oltenia, surpriza vs deținătoarea trofeului!

Se anunță sărbătoare fierbinte în Oltenia și un meci de totul sau nimic! Revelația acestei ediții, ACSO Filiași din Liga 3, se va lupta pentru a continua visul extraordinar din Cupă tocmai cu deținătoarea trofeului și a blazonului fotbalistic din regiune, Universitatea Craiova!

UTA Arad și FC Hermannstadt au intrat deja pe lista “victimelor” din Cupă ale celor de la Filiași, dar formația care și-a schimbat între timp staff-ul tehnic va avea o misiunea mult mai grea, evident, cu una din formațiile în formă ale Ligii 1 și aspirantă inclusiv la titlul de campioană națională. Un lucru e cert: olteni vom avea în semifinale, fie de la Filiași, fie din Cetatea Banilor!