Prima ediție a Cupei Intercontinentale de Fotbal pentru Nevăzători are loc în perioada 26 septembrie – 2 octombrie la Kochi, în India. În urma tragerii la sorți pentru faza grupelor, România a fost repartizată în Grupa B, alături de țara gazdă, Chile, Coreea de Sud și Kazahstan.

Duminică, 24 septembrie, tricolorii au efectuat un prim antrenament de la sosirea în India, unde au avut ocazia să se acomodeze cu condițiile meteo: în această perioadă, la Kochi temperatura este în jur de 30 de grade, dublată de o umiditate sporită.

România va întâlni în primul meci chiar țara gazdă India, pe 27 septembrie, de la ora 20:30, ora României. În total, 10 reprezentative participă la Cupa Intercontinentală, din Grupa A făcând parte naționalele din Costa Rica, Grecia, Egipt, Polonia și Uzbekistan.

Echipele clasate pe primele două locuri în faza grupelor se vor califica în semifinale, în timp ce restul vor juca pentru a stabili ierarhia finală a turneului, astfel: echipele clasate pe locurile 3 pentru pozițiile 5 și 6, echipele de pe locurile 4 pentru pozițiile 7 și 8, iar cele de pe locurile 5 pentru pozițiile 9 și 10.

Delegația României la Cupa Intercontinentală:

Jucători: Vlad Tofan, Cristian Șișlică (portari) – Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Tiberiu Păun, Emanuel Burulea, Nicolae Burulea, Florin Kovacs;
Staff: Sorin Lăpădatu (selecționer), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic), Florin Șari (oficial FRF)

Programul complet al României: 

  • 27 septembrie, ora 20:30 | India – ROMÂNIA
  • 29 septembrie, ora 22:30 | Kazahstan – ROMÂNIA
  • 29 septembrie, ora 22:30 | Coreea de Sud – ROMÂNIA
  • 20 septembrie, ora 22:30 | Chile – ROMÂNIA

Un turneu „verde”

Turneul  de la Kochi îți propune să adopte o „politică verde”, în care organizatorii au încurajat participanții să fie cât mai responsabili pentru protejarea mediului.

Naționalele participante au fost încurajate să utilizeze cât mai puține recipiente de unică folosință, să folosească sticle reutilizabile pentru apa furnizată de la dozator și să parcurgă distanța de 300 de metri dintre hotel și terenul de joc pe jos.

De altfel, orașul însuși dorește să fie un model de sustenabilitate, aeroportul din Kochi fiind primul din lume alimentat 100% din surse regenerabile.