Echipa de futsal Autobergamo Deva își continuă pregătirile pentru noul sezon, pregătiri demarate acum mai bine de o lună, pe 17 iulie. În urmă cu o săptămână, gruparea hunedoreană a jucat și primele meciuri.

Autobergamo a participat la un patrulater organizat de FK Odorheiu Secuiesc, pe care l-a câștigat, după victorii cu CSM Târgu Mureș și, în finală, cu formația gazdă.

După ce a punctat spectaculos la capitolul achiziții, Autobergamo Deva a devenit una dintre principalele candidate la titlul de campioană în sezonul viitor. Dorin Popa, președintele clubului, este optimist în privința viitorului echipei sale, dar, în același timp, își îndeamnă jucătorii și staff-ul tehnic la prudență: „Faptul că Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României, s-a retras nu e o veste bună pentru futsalul nostru, pentru că am pierdut o echipă. Drumul nostru nu va fi însă ușor. Mai sunt echipe bune, care pot produce surprize. Una dintre ele este FK Odorheiu Secuiesc. Am văzut echipa harghiteană în aceste zile, la turneul organizat la Odorheiu Secuiesc. Chiar dacă am învins, 2-1, mi-a plăcut echipa”.

„Nimeni nu este marginalizat, tinerii primesc credit”

Dorin Popa mărturisește că e mulțumit de actualul lot, care va fi și mai puternic după ce acestuia li se vor alătura alți trei oameni de valoare: „Este vorba despre Küsmödi Tamás, venit de la Imperial WET Miercurea Ciuc, André Luis Sasse, care a revenit la Deva în această vară, și, mai ales, despre Cristian Obadă, ambii cu probleme medicale. Cristian Obadă a trăit o adevărată dramă după accidentarea gravă la glezna stângă suferită în 7 ianuarie. Și-a revenit, apoi accidentarea a recidivat. În rest, pentru ceilalți din lot totul decurge normal. Avem un staff spaniol valoros, în frunte cu Victor Acosta Garcia, care gestionează perfect lotul numeros avut la dispoziție. Băieții sunt mulțumiți, nimeni nu este marginalizat, tinerii primesc credit, e liniște la echipă, e disciplină, iar toate acestea ne bucură, ne dau speranțe. Apropo de tineri, la turneul de la Odorheiu Secuiesc, Richárd Iszlai, tânărul nostru jucător, a fost declarat MVP-ul turneului. A jucat cele mai multe minute, iar alături de el și alți tineri”.

Cupa Cetății

Autobergamo Deva se pregătește să organizeze peste o săptămână deja tradiționalul turneu dotat cu trofeul Cupa Cetății. Dorin Popa a mărturisit că a dorit ca și în acest an Cupa Cetății să aibă o participare internațională valoroasă, dar, din păcate, multe dintre planuri au fost date peste cap: „Multe echipe nu pot veni din pricina problemelor legate de Covid 19. Situația se schimbă de la o zi la alta. Sperăm totuși să organizăm ceva frumos”. Și în acest sezon, Primăria Deva e alături de Autobergamo, fosta campioană a României, care de ceva vreme nu a mai adus acasă niciun trofeu. „Seceta durează de patru ani. Vrem să îi punem capăt. Ca la fiecare început de sezon, ne propunem să câștigăm trofee. Acestea sunt obiectivele noastre. Repet, avem un lot numeros și valoros, ne mai trebuie omogenitate. Așteptăm rezultatele, care trebuie să fie pe măsura investițiilor făcute”, a spus Dorin Popa.

Articol de Adi Dobre